Suchánek zklame fanoušky! Rybičky 48 si BEROU PAUZU! Co bude s O2 arénou?

Rybičky 48

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

30. září 2021 17:48

Kapela Rybičky 48, která příští rok oslaví 20 let na hudební scéně, si dá koncertní pauzu a vystoupení v O2 areně přesouvá na 20. října příštího roku.

Během pauzy, jejíž délku punkrocková kapela neupřesnila, se její členové chtějí věnovat rodinám a nabrat energii na tvorbu nových písní, videoklipů a přípravu vystoupení v O2 areně. ČTK o tom za kapelu informoval Robin Suchánek.

Jedním z důvodů pauzy je podle zpěváka a a baskytaristy Rybiček 48 Kuby Ryby nejistá pandemická situace. "Obáváme se restrikcí po volbách. Víme, že vláda zakáže kulturu zase jako první. Navíc mnoho kapel má přeložená turné a pokud se bude hrát, tak toho bude všude až moc. Také máme ve skupině dvě nové ratolesti, a když už je doba taková, tak je alespoň možnost být víc s nimi," uvedl Ryba.

Skupina kvůli pandemické situaci přesunula svůj koncert v O2 areně už z listopadu loňského roku na letošní prosinec. Nakonec rozhodla o dalším přesunu na 20. října 2022, kdy se zároveň bude jednat o oslavu 20 let kapely.

"Kdyby byl koncert teď v září před volbami, tak do toho jdeme. Jelikož termín koncertu je plánovaný na tenhle prosinec, tak si nejsme jisti, že by se uskutečnil. Navíc takový velký koncert upřímně nechceme dělat v době, kdy půlka sálu musí být očkovaná, druhá půlka musí mít testy a představa, že lidi budou muset mít na puse roušky nebo případně sedět, mi taky nejde dohromady s oslavou rockového svátku. Pevně věříme, že příští rok už bude všechno jinak, a navíc budeme vydávat desku a slavit rovných 20 let," sdělil Ryba.

Témata: skupina Rybičky 48