Smutná zpráva pro fanoušky! Lucie přesunula koncerty, připravila ale překvapení!

Lucie (hudební skupina) 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. června 2021 21:21

Poprocková skupina Lucie přesunula letošní turné s Filharmonií Hradec Králové na rok 2022. Místo něj nabízí malé turné s rockovým programem. První startuje 25. června v Boskovicích. Program s filharmoniky s názvem Lucie v opeře měl mít premiéru 27. září v ostravské ČEZ Areně. Lucie ho přesunula kvůli přetrvávající koronavirové krizi a omezením pro kulturní akce ve vnitřních prostorách.

"K turné Lucie v opeře jsme od začátku přistupovali jako k výjimečnému projektu, který měl našim fanouškům nabídnout nezapomenutelný zážitek. Nejen po hudební, ale i vizuální stránce, pro kterou jsme přes rok připravovali scénu. Bohužel však v tuto chvíli stále není jasné, za jakých podmínek bude možné na podzim v halách koncertovat, a proto jsme se rozhodli turné odložit na dobu, kdy bude možné arény naplnit na 100 procent a bez obav si každý plánovaný večer společně vychutnat tak, jak si to představujeme," vysvětlila skupina.

Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na nové termíny, které budou upřesněny v příštích týdnech.

Nové turné nazvané Dotkni se Lucie od 25. června nabídne celkem 15 zastávek v menších prostorách. Poslední z nich bude 19. září v Brně. Více informací se nachází na stránkách www.lucie.cz. 

Od 8. června se může zvýšit počet diváků na kulturních akcích na 1000 uvnitř a 2000 venku. Podmínky testování v kultuře vláda sjednotila s restauracemi a na kulturních akcích je možné otevřít občerstvení formou bufetu nebo bufetu s obsluhou.

Na velkém koncertu se Lucie naposledy představila loni 28. září na pražském Výstavišti, kde koncert populární kapely na Křižíkově fontáně zakončil festival Praha Září. Lucie vystoupila ve své nejznámější a nejúspěšnější sestavě, kterou tvoří bubeník a zpěvák David Koller, jehož občas nahrazoval jeho syn Adam, kytarista a zpěvák Robert Kodym, baskytarista P.B.Ch. (Petr Břetislav Chovanec) a klávesista Michal Dvořák. Lucie vstoupila na hudební scénu první singlovou nahrávkou v roce 1988. V následujících 16 letech vydala sedm řadových studiových alb, dvě koncertní dvojalba a jeden výběr hitů. V letech 1999 až 2002 čtyřikrát získala prvenství v anketě Český slavík. Její poslední vydanou deskou je EvoLucie z roku 2018.

Témata: Lucie (hudební skupina)