Dejdar, Čenský nebo Konvalinková. Co se stalo s muzikálem s hity Waldemara Matušky?

Martin Dejdar 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

30. ledna 2021 19:24

V pražském Divadle Broadway režisér Zdeněk Zelenka připravuje nový muzikál s hity Waldemara Matušky Láska nebeská. Odložená premiéra by měla být 30. září letošního roku. Vládní nařízení v době koronavirové pandemie dovolují zkoušení nových představení, a proto se muzikály v současné době mohou zkoušet alespoň v omezeném režimu.

"Dnes jsme měli mít premiéru, tak jsme vás chtěli ubezpečit, že žijeme a pracujeme. Představení bude do konce února dozkoušené, premiéru jsme přesunuli, pro nás je nezbytná plná kapacita divadla, abychom nehráli se ztrátou. Ale jakmile to opatření umožní, dohodli jsme se s Asociací nemocnic, že odehrajeme několik představení pro zdravotníky jako poděkování za to, jak bojují s pandemií," řekl dnes novinářům majitel divadla Oldřich Lichtenberg.

Vedení divadla muselo protiepidemickým opatřením přizpůsobit i dnešní setkání tvůrců s novináři. Jejich účast rozdělili do časových bloků, hosté chodili individuálně podle časového rozvrhu tak, aby se v prostorách Divadla Broadway nesdružovali v nepovoleném počtu. Účinkující dnes v improvizovaných podmínkách předvedli dvě ukázky se skladbami Ten, kdo má rád a Písnička pro Zuzanu.

Muzikál Láska nebeská tvůrci označují za duchařskou komedii s nejznámějšími hity Matušky. "Není to úplně duchařská komedie v tom smyslu, že by tam člověk očekával padesát duchů. To je romantická milostná komedie s jedním duchem, vlastně příběh trojice dvou bratří a jedné dívky. Jeden z bratrů zahyne, stane se duchem a po domluvě s pánem bohem je propuštěn zpět na zem, aby se postaral o své nejbližší. A tím vznikne takový milostný trojúhelník," sdělil ČTK autor libreta a režisér Zelenka. "Hlavně je to legrace," dodal.

V muzikálu se představí v hlavních rolích Martin Dejdar, Jan Čenský, Naďa Konvalinková, Hana Křížková nebo Milan Peroutka. Opatření vyvolaly i problémy. Herec Richard Pekárek minulý týden oznámil, že v muzikálu musel skončit, protože vyjádřil svůj nesouhlas s tím, že se během zkoušek v divadle nenosí roušky. Majitel divadla Lichtenberg tvrdí, že přeobsazení jednotlivých interpretů bylo z důvodu jejich nepřítomnosti na zkouškách, a tudíž jejich nepřipravenosti.

Témata: Martin Dejdar Jan Čenský Naďa Konvalinková