Comeback české legendy! Po 18 letech Lucie představí...

Skupina Lucie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

8. prosince 2020 20:54

Poprocková skupina Lucie chystá příští rok turné s novým programem s Filharmonií Hradec Králové s dirigentem Kryštofem Markem a pěveckým sborem.

Poprvé by se měl projekt představit 27. září v ostravské ČEZ Areně. Pro fanoušky se chystá téměř dvouhodinový průřez celou tvorbou Lucie, ke které dirigent Marek, držitel Českého lva za hudbu k filmu Masaryk, vytvořil nové symfonické aranžmá.

Se symfoniky Lucie spolupracovala již v roce 2002, kdy ve Státní opeře v Praze vystoupila společně s Českým národním symfonickým orchestrem s dirigentem Janem Chalupeckým a dalšími hosty. Zpívala s nimi také například zpěvačka Lenka Dusilová a doprovodil ji houslový virtuos Jaroslav Svěcený.

V Praze se Lucie naposledy představila letos 28. září na pražském Výstavišti, kde koncert populární kapely na Křižíkově fontáně zakončil festival Praha Září. Lucie vystoupila ve své nejznámější a nejúspěšnější sestavě, kterou tvoří bubeník a zpěvák David Koller, jehož místy nahrazoval jeho syn Adam, kytarista a zpěvák Robert Kodym, baskytarista P.B.Ch. (Petr Břetislav Chovanec) a klávesista Michal Dvořák.

Témata: Skupina Lucie