Pařba ve Vegas po Česku? Vondráčková, Michal David a další uchvátili Česko!

Vondráčková, Helena

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. února 2018 9:10

Centropol ples severočeských patriotů se za posledních osm let stal jednou z největších a nejoblíbenějích událostí plesové sezóny. Návštěvníci se rozhodně nenudili, na akci totiž dorazilo mnoho slavných osobností včetně Heleny Vondráčkové, Olgy Lounové, Michala Davida či Ondřeje Rumla. Večerem pak provázel oblíbený Jakub Kohák.

Letošní Centropol ples severočeských patriotů nesl podtitul "pařba ve Vegas". Návštěvníci si tak mohli užít mimořádnou atmosféru slavného města, které je typické pro svůj noční život, aniž by museli dlouze cestovat přes oceán.

Na osmém ročníku plesu v Ústí nad Labem, který se za roky svého trvání stal jednou z nejoblíbenějších a nejvyhledávnějších událostí, byly opět k vidění krásné večerní róby na dámách a slušivé smokingy na pánech. Výbornou náladu a taneční atmosféru si přislo užít několik slavných osobností.

Jedním z hostů byl například Ondřej Ruml. „Sám se považuji za severočeského patriota. Mám rád hory, sníh, mlhu, mrholení a všechny tyhle speciality severních Čech. Velmi jsem se sem těšil ale také i proto, že jsem si mohl zazpívat s legendárním Big Bandem Felixe Slováčka,“ říká rodák z Jablonce nad Nisou.

Číslo, vyjadřující počet plesů, které za svoji kariéru Felix Slováček absolvoval, je opravdu úctyhodné. „Hraji od roku 1963 a každou sezonu je to vždy několik plesů. Určitě překračuji tisícovku plesů jako účinkující a další tisícovku jsem absolvoval v roli hosta,“ nechal se slyšet muzikant, který si také zatančil sólo se svou přítelkyní, malířkou Lucií Gelemovou.

Kromě Ondřeje Rumla a Felixe Slováčka na hlavním pódiu zazpívali také Helena Vondráčková, Olga Lounová, Michal Hrůza nebo Michal David a nechyběla zde ani velkolepá taneční show. Král diskoték na sebe prozradil, že když už se na nějaký ples jednou za čas vydá jako host, určitě ho nepotkáte na tanečním parketu.

„Já vůbec nejsem zdatný tanečník. Líbí se mi, když někdo umí tančit, ale to bohužel není můj případ. Takže dávám přednost hlavnímu pódiu coby zpěvák.“ A jaká jeho písnička nikdy nesmí chybět? „Asi NONSTOP, to je vždycky ten největší trhák,“ přiznal.

Velký rozruch a úžas vyvolala svým zpěvem také mladá zpěvačka Martina Bárta, která přijela na ples rovnou z Berlína, kde momentálně žije a zpívá. Před nedávnem rozplakala svým skvělým zpěvem a ztvárněním písně Lady Gaga porotu německé Superstar. Severočeské patrioty potěšila swingovými skladbami i duety s F. Slováčkem jr. Jeho otec o ní prohlásil, že jí předpovídá světovou kariéru. V roce 2017 také reprezentovala Českou republiku v celosvětové soutěži Eurovison Song Contest.

Díky třem sálům s rozmanitým programem, velkému foyer a dalším tematicky upraveným prostorům mohli návštěvníci jak tančit, tak si i užívat chvíle klidu a nerušeného povídání. Celou akcí provázel moderátor Jakub Kohák.

„Na plese by samozřejmě neměla chybět povznášející až jakoby šlechtická atmosféra, o to jsem se snažil především.“ Z pódia se však nebál vrhnout ani na taneční parket. „Pokud je možnost, kvalitní hudba a kvalitní protějšek, tak jako dámy tady, tak tančím velmi rád. Jsem samozřejmě vynikající tanečník,“ ocenil své taneční umění Kohák.

Atmosféru jako v Las Vegas, pravou ruletu, Black Jack nebo kostky mohli přítomní zakusit a zahrát si v sále Casino Mirage. „Já Vegas říkám Disney park pro dospělé, byl jsem tam asi čtyřikrát. Jsou tam skvělá show, koncerty hvězd a je tam opravdu spousta zábavy. Nicméně nejsem žádný hráč. Když už karty, tak ty radši vykládám,“ svěřil se s úsměvem Michal David.

To Jakub Kohák ani Ondřej Ruml město zábavy zatím nenavštívili, a proto alespoň tady zkusili, jaké to je. „Moje dojmy z Centropol plesu patriotů v Ústí jsou vskutku vynikající. Všem bych vřele doporučoval podobnou atmosféru zažít,“ dodal známý bavič na závěr.

Centropol ples severočeských patriotů však není pouze významnou společenskou událostí, ale také akcí, která pomáhá. Letos organizátoři podali pomocnou ruku malé Leonce, která se předčasně narodila drogově závislé matce, a trpí tak dětskou mozkovou obrnou.

Témata: Michal David Helena Vondráčková