Ed Sheeran zbořil Česko! Které koncerty v ČR byly ale ty vůbec největší?

Ed Sheeran v Praze

Autor: stars24.cz, ČTK

6. července 2020 9:13

Před rokem, 7. července 2019, shlédlo koncert britského zpěváka Eda Sheerana na letišti v pražských Letňanech téměř 80.000 lidí. Lístky na vystoupení byly vyprodány během několika hodin, pořadatelé proto přidali druhý koncert na následující den.

Celkem přilákaly koncerty Sheerana do Prahy na 150.000 diváků a vystoupení se zařadilo mezi nejnavštěvovanější koncerty v České republice.

Atraktivitu pražského koncertu podle pořadatelů zvýšil fakt, že populární umělec vynechal okolní státy jako Polsko nebo Slovensko. Do Česka se vrátil po čtyřech letech po svojí vyprodané tuzemské premiéře v Tipsport Areně.

Britský zpěvák, skladatel a textař Ed Sheeran, považovaný za jednu z nejvýraznějších osobností současné popové hudební scény, přijel do Prahy v rámci svého evropského turné Divide 2019. Dnes devětadvacetiletý hudebník má čtyři trofeje Grammy, čtyřikrát získal Brit Awards a řadu dalších prestižních cen. Na konci roku 2017 obdržel Sheeran Řád britského impéria za své aktivity v oblasti hudby a charity. Jeho koncerty patří v současné době k nejprodávanějším na světě.

Tabulce největších koncertů v Praze vévodí vystoupení Rolling Stones ze srpna 1995, na Strahovský stadion tehdy dorazilo na 130.000 lidí. Jen o 10.000 méně fanoušků pak o rok a měsíc později přilákal na Letenskou pláň zpěvák Michael Jackson. Téměř stejný počet lidí přišel také v září 1994 na Strahov na koncert kapely Pink Floyd.

Témata: Česká republika Ed Sheeran