Dnes se rozdají hudební Ceny Anděl. Nikdo u toho nebude!

hudební ceny

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. června 2020 8:01

Netradiční předávání výročních Cen České hudební akademie Anděl, které se letos uskuteční bez přítomnosti diváků, dnes odvysílá Česká televize na programu ČT1. V pořadu zazní téměř všechna původně oznámená hudební čísla. Předávání nejstarších tuzemských odborných hudebních cen se mělo uskutečnit už 31. března v pražském O2 universu, ale kvůli opatřením proti pandemii koronaviru se nemohlo konat.

V pořadu se objeví Chinaski, Mirai, Lenny, Vypsaná fixa, Klára Vytisková, Ben Cristovao, Marcell, Paulie Garand, Calin, Lake Malawi a další. Průvodkyní Andělů bude už dříve avizovaná Ewa Farna.

Favoritem letošních Andělů je Vladimír Mišík, který s albem Jednou tě potkám získal šest nominací. Tři nominace má za svou desku Září hudební soubor Zvíře jménem podzim, po dvou nominacích mají Mirai s albem Arigató, Vypsaná fixa a jejich Kvalita a Berenika Kohoutová s deskou Holka roku nebo Beata Hlavenková se sólovou deskou Sně.

První kolo hlasování skončilo 20. ledna. Celkově v něm pod dohledem notáře v 15 kategoriích hlasovalo 351 členů České hudební akademie, kterou tvoří hudební odborníci z řad novinářů, dramaturgů, pořadatelů koncertů i muzikantů, dosavadních držitelů Anděla.

Témata: Anděl Ceny Anděl