Judas Priest, Nightwish nebo OOMPH! Známe program na Masters of Rock!

Finská kapela Nightwish

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

23. listopadu 2019 11:48

Vizovický Masters of Rock zažije v příštím roce velké návraty. Na největší tuzemské přehlídce tvrdé muziky po čtyřech letech znovu vystoupí finští symfoničtí metalisté Nightwish a po třech letech švédští Amon Amarth hrající melodický death metal. Osmnáctý ročník festivalu se koná od 9. do 12. července.

Pořadatelé dnes na zimní mutaci Masters of Rock ve Zlíně oficiálně odtajnili i další kapely pro letní přehlídku. Už ve čtvrtek potvrdili, že její hlavní hvězdou bude legendární britská heavymetalová skupina Judas Priest.

Skupina Nightwish představuje podle ředitele pořádající agentury Pragokoncert Jiřího Darona jedno z největších lákadel festivalu. "Není jenom metalová, ale přerostla do absolutního mainstreamu. Stejně jako Judas Priest skládá zcela novou show, novou produkci a představí zbrusu nové studiové album. Švédové Amon Amarth přijedou do Vizovic rovněž s velkou monstrózní produkcí," řekl ČTK Daron.

Thrashmetalový žánr budou na festivalu zastupovat americké kapely Anthrax a Testament. Fanoušci se dále mohou těšit například na skupiny Sepultura, Heaven Shall Burn, Beast in Black, Alestorm, Lacuna Coil, Amorphis, OOMPH!, Gotthard, Kataklysm, Orden Ogan, Pink Cream 69 nebo Visions of Atlantis. Po loňském sólovém vystoupení zpěváka a baskytaristy kapely Kiss Genea Simmonse se příští rok ve Vizovicích představí jeho bývalý kolega z legendární americké hardrockové formace Ace Frehley.

Organizátoři už mají jasno, že Amon Amarth na festivalu zahrají 9. července, Judas Priest 11. července a Nightwish o den později. "Samozřejmě ještě pár kousků k oznámení máme v rukávu. Neoznámili jsme headlinera jednoho festivalového dne a několik dalších atraktivních umělců," uvedl Daron. Vzhledem k nabité sestavě i většímu pódiu, které budou muset pořadatelé na festival na základě speciálních požadavků kapely Judas Priest dovézt z Německa, bude mít podle něj Masters of Rock nejvyšší rozpočet ve své historii.

Fanoušci si dnes ve Zlíně při zimním Masters of Rock mohli koupit lístky na červencový festival za zvýhodněnou cenu, jeden stojí 1900 korun. Do prodeje šlo také festivalové DVD Masters of Rock 2019. Hlavními hvězdami dnešní přehlídky ve sportovní hale Datart jsou populární německá powermetalová formace Powerwolf a průkopníci dark metalu Moonspell z Portugalska.

Témata: Masters Of Rock festival Masters of Rock Nightwish