Bohemian Rhapsody 2: Fox a manažer Queenů by rádi pokračování. O čem by mohla být dvojka?

Rami Malek 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. března 2019 13:15 | Aktualizováno: 13. března 2019 2:09

S pravděpodobností hraničící s jistotou se dočkají filmoví diváci dalšího snímku s legendárním frotmanem kapely Queen Freddiem Mercurym, podle dostupných informací může dokonce jít o další díl životopisného filmu Bohemian Rhapsody. Potvrzen byl však zatím pouze dokument.

Vznikne druhý díl životopisného filmu Bohemian Rhapsody? Jisté to není, podle nejnovějších spekulací se každopádně diskuze o něm přesunula ze sociálních sítí k povolaným osobám, které o všem intenzivně přemýšlí. V rozhovoru pro server Page Six to tvrdí rakouský režisér Rudi Dolezal, který měl blízko ke zpěvákovi Freddiemu Mercurymu.

Podle jeho slov má další díl v plánu legendární manažer kapely Jim Beach. „Jsem si jistý, že plánuje pokračování, které začne po Live Aid,“ uvedl Dolezal a dodal, že „rodina Queen o tom už diskutuje“. Beach se podílel už na produkci Bohemian Rhapsody, která si z nedávných Oscarů odnesla hned čtyři sošky.

Vznik druhého dílu už dříve nevyloučil kytarista Queen Brian May. „Myslím, že Live Aid je dobrým místem, kde to opustit. Kdoví, třeba vznikne pokračování,“ nechal se slyšet už v prosinci. Herci v čele s Ramim Malekem každopádně konstatovali, že s nimi nikdo o ničem nejedná.

Jak připomíná server Page Six, jen vznik Bohemian Rhapsody zabral více než dvacet let od původní myšlenky. Kolem projektu se jako producent motal třeba Robert De Niro, Mercuryho měl nejdříve hrát Sacha Baron Cohen. Nakonec se však z filmu stal kasovní úspěch, po celém světě už vydělal přes 870 milionů liber.

Obchodní zástupci Queen se k celé věci nevyjádřili, naopak potvrdili, že kapela připravuje pro americkou televizi ABC projekt The Show Must Go On: The Queen + Adam Lambert Story, který bude vyprávět o současnosti legendární kapely. Stanice by jej měla odvysílat v dubnu.

Na vlastním filmu Freddie Mercury: In His Own Words pracuje i režisér Dolezal, snímek bude obsahovat jeho rozhovory s frontmanem Queen. Dolezal patřil k jeho blízkým přátelům, pro kapelu natočil řadu videí včetně toho vůbec posledního k písni These Are The Days Of Our Lives.

Témata: film Bohemian Rhapsody skupina Queen Freddie Mercury