V listopadu vpadne do kin Napoleon: První trailer odhalil velkofilm Ridleyho Scotta

Scott, Ridley

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

12. července 2023 13:10

V pondělí byl zveřejněn první trailer k filmu Napoleon od filmového studia Sony Pictures Entertainment a Apple, který je dlouho očekávaný projekt režiséra Ridleyho Scotta (75). Francouzského vojevůdce a císaře ztvárnil Joaquin Phoenix, který už s režisérem spolupracoval na oscarovém Gladiátorovi z roku 2000, kde hrál římského císaře Commoda.

Ridley Scott se vrací ke svému oblíbenému žánru historických akčních eposů, jako jsou jeho předchozí snímky Gladiátor, 1492: Dobytí ráje a Království nebeské s akčním eposem Napoleon. Česká kina plánují uvedení filmu 23. listopadu.

Snímek se pečlivě zaměřuje na nekompromisní cestu k moci tohoto legendárního francouzského císaře, geniálního vojenského vizionáře a neúprosného politického stratéga, který měl proměnlivý vztah s Josefínou, jeho jedinou skutečnou láskou.

Roli Napoleona ztvární čtyřiačtyřicetiletý Joaquin Phoenix, který se proslavil díky filmům jako Walk The Line, Gladiátor a Joker. Jeho manželku Joséphine de Beauharnais bude hrát Vanessa Kirby, známá ze série Mission: Impossible a také z dramatického filmu Střípky ženy.

Po uvedení v kinech přejde film na platformu Apple TV+.

Témata: Film "Napoleon"