Přišla v noci i zahraniční bijáky. Na filmy z Varů můžete zajít v Praze a Brně

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

11. července 2023 14:04

V sobotu vyvrcholil 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Hned od pondělí na něj už tradičně navazují festivalové ozvěny. V rámci projektu Šary Vary mohou lidé v Praze a v Brně zajít na filmy, které se letos zúčastnily filmové přehlídky v lázeňském městě.

Šary Vary 2023 lákají například na strhující rodinné drama Anatomie pádu, které v Cannes získalo Zlatou palmu, komediální novinku od Akiho Kaurismäkiho Karaoke Blues, která na stejném festivalu získala Cenu poroty, či osudovou jihokorejskou romanci Minulé životy.

Z českých filmů pak kina uvedou adaptaci knihy Jáchyma Topola Citlivý člověk či Elišku Křenkovou v detektivním dramatu Úsvit. V nabídce je také černá komedie Přišla v noci, spalující Brutální vedro, československá klasika Kulový blesk nebo kraťas Electra.

Zmíněné snímky uvádí ve dnech 10. až 16. července pražská kina Aero, Světozor a Přítomnost a Scalní letňák v Brně.

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se uskutečnil od pátku 30. června do soboty 8. července. Hlavní soutěž ovládl bulharsko-německý film Blažiny lekce. Ke hvězdám patřili Russell Crowe, který obdržel Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii a se svou kapelou Indoor Garden Party vystoupil na zahajovacím koncertu, a laureáti ceny prezidenta festivalu Ewan McGregor, Robin Wrightová a Alicia Vikanderová.

Témata: Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV) filmy