Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary: Co přinese třetí den?

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. července 2023 9:49

Třetím dnem pokračuje Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. Ten dnes přinese například besedu s Ivanem Trojanem či snímek o vykořisťování imigrantů na kanadské farmě.

Třetí festivalový den odstartuje v 11:00 v KVIFF.TV Parku, kde vystoupí Terezie Ferjanceková s Damianem Vondráškem a Theou Kučerovou. Na stejném místě proběhne od 15:00 beseda s Ivanem Trojanem o pomoci nemocným cystickou fibrózou, kde promluví i Simona Zábranská a profesor Robert Lischke s doktorkou Terezou Doušovou.

Snímek Slow, který pojednává o intimitě ve vztahu, kde je jeden z partnerů asexuální, a odnesl si cenu za režii z festivalu Sundance, bude mít evropskou premiéru od 14:00 ve Velkém sále. Od 19:00 v kinosále Pupp zase uvidíte sociální drama Pracovní síla o vykořisťování imigrantů na kanadské farmě. 

Dva filmy představí i soutěž Proxima, dokument o rumunském knězi a mystikovi Arsenie Báječný život po životě začíná od 16:00 v Karlovarském městském divadle a Imago, portrét mladé umělkyně s vnitřními běsy, která se utíká k bohémskému střídání večírků v polském Trojměstí, startuje v 19:00.

Od neděle také poběží pravidelná setkávání Meet & Greet filmových delegací soutěžních snímků s diváky v KVIFF.TV Parku. Od 13:15 do 13:45 mohou diváci poznat tvůrce debutu Holky jsou v pohodě a mezi 16:00 a 16:30 pozdraví diváky delegace prvorepublikové detektivky Úsvit, režiséra Matěje Chlupáčka. 

Večer ve 20:00 proběhne světová premiéra českého snímku Citlivý člověk ve Velkém sále hotelu Thermal. Hvězdně obsazená roadmovie podle románu Jáchyma Topola režiséra Tomáše Kleina se tím zařadí do Hlavní soutěže.

Poté si můžete zatancovat v úplném tichu od 21:00 ve Vodafone Zóně na Silent disco. Ve stejný čas začíná také koncert Emmy Smetany & Jordana Haje v Mattoni Life Baru, kde je ve 22:00 vystřídá NobodyListen, aby ve 23:00 předal pult rapperovi Redzedovi.

Témata: Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)