Jiřina Bohdalová, Jiří Lábus, Oldřich Kaiser... Jak se daří filmu plnému českých hvězd?

film Vánoční příběh

Autor: ČTK

3. prosince 2022 18:37

Nový film Vánoční příběh režisérky a scenáristky Ireny Pavláskové se odehrává během Štědrého dne. V komedii se představuje mnoho českých herců včetně Jiřího Lábuse a Oldřicha Kaisera, kteří se spolu v komediální poloze objevili po devíti letech od snímku Klauni. V dalších rolích se objeví například Karel Roden nebo Jiřina Bohdalová. Jak se snímku daří?

Film režisérky Ireny Pavláskové Vánoční příběh ovládl při svém vstupu do tuzemských kin žebříček návštěvnosti. Dařilo se i dalším českým snímkům, mezi deseti nejnavštěvovanějšími filmy jich je polovina.

Vánoční příběh minulý víkend odsunul na druhé místo dosud vedoucí americký snímek Black Panther: Wakanda nechť žije. Data za tento víkend Unie filmových distributorů zveřejní v týdnu.

Na třetí příčce byla pohádka režiséra Petra Kubíka Princezna zakletá v čase 2, která za dva týdny zaznamenala téměř 100.000 diváků. Následuje další novinka, americký počítačově animovaný sci-fi akční dobrodružný film Divnosvět, kterou při premiérovém víkendu navštívilo 16.500 lidí.

Komedie režiséra a scenáristy Jana Prušinovského Grand Prix dosáhla na páté místo, když o víkendu přivítala necelých 13.000 návštěvníků.

Vánoční příběh je osmým filmem Pavláskové. Jejím předchozím snímkem byl v roce 2019 film Pražské orgie, jehož scénář napsala podle novely zesnulého amerického spisovatele a držitele mnoha významných cen Philipa Rotha.

Za svoje filmy získala Pavlásková řadu ocenění, její snímky se těší i divácké návštěvnosti. Její film Fotograf byl druhým nejnavštěvovanějším českým filmem roku 2015.

Témata: Jiřina Bohdalová film Vánoční příběh