Vánoční příběh u Čechů boduje! Odsunul Black Panthera, Kozuba i pohádky

film Vánoční příběh

Autor: ČTK

28. listopadu 2022 18:01

Film režisérky Ireny Pavláskové Vánoční příběh ovládl při svém vstupu do tuzemských kin žebříček návštěvnosti. Dařilo se i dalším českým snímkům, mezi deseti nejnavštěvovanějšími filmy jich je polovina.

Vánoční příběh odsunul na druhé místo dosud vedoucí americký snímek Black Panther: Wakanda nechť žije. Vyplývá to z údajů na webu Unie filmových distributorů (UFD).

Romantický snímek Vánoční příběh, v němž se představuje představuje mnoho českých herců včetně Jiřího Lábuse a Oldřicha Kaisera, kteří se spolu v komediální poloze objevili po devíti letech od snímku Klauni, přilákal o premiérovém víkendu přes 40.500 lidí. Film Black Panther: Wakanda nechť žije založený na postavě z komiksů Marvel Comics vidělo o uplynulém víkendu dalších 19.000 lidí, celkem jich má na kontě přes 189.000.

Na třetí příčce byla pohádka režiséra Petra Kubíka Princezna zakletá v čase 2, která za dva týdny zaznamenala téměř 100.000 diváků. Následuje další novinka, americký počítačově animovaný sci-fi akční dobrodružný film Divnosvět, kterou při premiérovém víkendu navštívilo 16.500 lidí. Komedie režiséra a scenáristy Jana Prušinovského Grand Prix dosáhla na páté místo, když o víkendu přivítala necelých 13.000 návštěvníků.

V první desítce je z českých filmů na osmém místě celovečerní debut režiséra Tomasze Wińského Hranice lásky. Film o otevřených partnerských vztazích s Hanou Vagnerovou v hlavní roli vidělo za měsíc téměř 44.000 diváků. Na deváté příčce skončila filmová pohádka Princ Mamánek Jana Budaře, jejíž návštěvnost se za pět týdnů překročila hranici 100.000 diváků a vydělala více než 15 milionů korun.

Témata: film Vánoční příběh Kina filmy