Princ Mamánek: Jak se mu daří v kinech?

Premiéra filmu Princ Mamánek

Autor: ČTK

31. října 2022 20:49

V čele žebříčku návštěvnosti českých kin byla po uplynulém víkendu filmová pohádka Princ Mamánek v režii Jana Budaře, který ji natočil podle své knihy a svého scénáře.

Budařův režisérský debut o premiérovém víkendu navštívilo 41.500 malých i velkých diváků a odsunul na druhé místo americký akční snímek o novém superhrdinovi Black Adam, kterého ztvárnil americký herec Dwayne Johnson. Vyplývá to z údajů na webu Unie filmových distributorů (UFD).

Film Black Adam režiséra Jaumeho Colleta-Serry natočený na motivy komiksů z vydavatelství DC Comic za dva týdny přilákal 71.000 diváků a vydělal 13,3 milionu korun. Na třetím místě skončila česká komedie Miloslava Šmídmajera Za vším hledej ženu, na kterou o víkendu dorazilo téměř 22.000 lidí při tržbách 3,8 milionu korun.

Na čtvrtém místě je další novinka uplynulého týdne, akční/počítačově animovaný hudební komediální film Šoumen krokodýl, který zaznamenal přes 21.000 víkendových diváků. Na páté místo ze třetího klesl americký nadpřirozený psychologický horor Úsměv. Za pět týdnů v tuzemských kinech nasbíral více než 74.000 návštěvníků a jeho tržby překročily 13,3 milionu korun.

Témata: film Princ Mamánek