Princ Mamánek vstoupil do kin. O čem je srdcový projekt herce Jana Budaře?

Premiéra filmu Princ Mamánek

Autor: ČTK

28. října 2022 15:53

Do kin vstoupil srdcový projekt herce Jana Budaře Princ Mamánek. Ve snímku se pod jeho režijním vedením před kameru vrátila Jana Nagyová, někdejší představitelka princezny Arabely, která se zhostila role královny Ludmily.

V příběhu se Budař jako rozmazlený princ Ludvík musí vydat do světa, aby na své dobrodružné cestě zjistil, jak vypadá opravdový svět mimo zdi jeho přepychového zámku. Princova průvodce, rytíře Hudrovala z Dětenic, hraje Ondřej Vetchý, Bětu z hospody Veronika Khek Kubařová.

V dalších rolích vystupuje Martin Huba jako král nespokojený s rozmazleností svého dospělého syna a Boleslav Polívka jako hrobník Hrouda, který příběh filmu vypráví a současně do jeho děje zasahuje. Na žádnou z postav se nedělal konkurz, všechny obsadil Budař podle svého přání.

Pohádku nasnímal kameraman Jan Malíř a tvůrci během natáčení vystřídali prostředí Pohanska na jižní Moravě, Lednicko-Valtický areál, Žehrovskou oboru v Českém ráji, skály a lesy Kokořínska nebo zámek Dětenice.

Uvedení filmu provází i další aktivity. Mimo jiné vychází Budařova kniha v nové filmové podobě. Pohádka, kterou Budař napsal a sám ilustroval, je nyní vybavena fotografiemi z filmu. Připraveny jsou také dvě promítání a autogramiády s Budařem. V Olomouci se fanoušci mohou s hercem setkat 30. října v obchodním centru Galerie Šantovka a v sobotu 5. listopadu pak Budař dorazí na promítání do Premiere Cinemas Praha Hostivař.

Témata: film Princ Mamánek