Jan Žižka: Kolik už vydělal v Česku peněz?

Jana Žižku si ve filmu zahrál Ben Foster (třetí zprava).

Autor: stars24.cz, ČTK

21. září 2022 21:41

V čele žebříčku víkendové návštěvnosti kin zůstal historický film Jan Žižka. Snímek režiséra Petra Jákla o uplynulém víkendu přidal dalších 52.500 návštěvníků. Za dva týdny ho vidělo bezmála 197.000 lidí a jeho tržby překročily 33 milionů korun. Vyplývá to z údajů na webu Unie filmových distributorů (UFD).

Na druhém místě skončila novinka Vstupenka do ráje, romantická komedie s Georgem Clooneym a Julií Robertsovou, která při premiérovém víkendu přilákala 20.000 diváků. Třetí příčka patřila animovanému snímku Mimoni 2: Padouch přichází, který má za 12 týdnů na kontě téměř 575.000 návštěvníků. Tržby činí zhruba 96,3 milionu korun.

Americký film Top Gun: Maverick obsadil čtvrté místo. Akční podívanou s Tomem Cruisem za 17 týdnů vidělo 760.000 lidí a na tržbách v ČR vydělala téměř 140 milionů korun. Pátá je francouzská animovaná pohádka Princezna rebelka.

Z dalších českých snímků byla na sedmém místě komedie Střídavka Petra Nikolaeva, kterou za sedm týdnů od premiéry navštívilo téměř 172.000 diváků. První desítku nejnavštěvovanějších filmů uplynulého víkendu pak uzavřel přírodovědný dokument Planeta Praha.

Ve čtvrtek do kin v ČR z novinek dorazí americký psychologický thriller To nic, drahá s anglickým zpěvákem Harrym Stylesem v hlavní roli, komedie Indián režiséra Tomáše Svobody s Karlem Rodenem v hlavní roli a další český film Banger režiséra a scenáristy Adama Sedláka.

Témata: film Jan Žižka