Agent 007 James Bond se vrátí! Kdy a kdo ho bude hrát?

James Bond přistane i s vrakem - a bez zranění! 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. července 2022 18:18

Král je mrtev, ať žije král. Tato tradiční fráze se zřejmě nejlépe hodí k vystihnutí situace, v níž se populární série "bondovek" aktuálně ocitla. Navzdory tomu, že ještě před nedávnem se spekulovalo o snímku Není čas zemřít jako o posledním filmu, podle posledních informací je jasné, že se Agent 007 opět vrátí. Ale jinak.

Agent 007 James Bond se vrátí. Pro server deadline.com to potvrdila producentka Barbara Broccoli, která za sérií bondovek stojí. Zároveň ale naznačila, že nás možná čeká něco jiného, než na co jsme nyní zvyklí.

Ostatně už poslední film byl podle některých kritiků odklonem od klasického formátu série a v budoucnu by tomu nemělo být zřejmě jinak. Zvěsti o tom, že Bonda má namísto herce ztvárnit herečka, byly sice vyvráceny, přesto Broccoli tvrdí, že Bond projde jistou změnou.

V první řadě musí producenti najít nového herce, který Bonda ztvární. Daniel Craig už v minulosti svůj konec v sérii avizoval a není vyloučeno, že by novým agentem 007 mohl být někdo, kdo se dosavadním Bondům vymyká. Podle producentky totiž dojde k "přerodu Bonda."

Kdo to bude ale zatím není známo, stejně jako téma dalšího filmu. "Scénář neexistuje a my ho nemůžeme vymyslet, dokud se nerozhodneme, jak přistoupíme k dalšímu filmu, protože ve skutečnosti jde o přerod Bonda," uvedla Broccoli.

Dodala, že zatím ani ona neví, kdo by mohl být novým Bondem. V minulosti se ale spekulovalo o řadě světoznámých jmen, mezi nimiž vynikali herci Tom Hardy a Henry Cavill.

Na oba nejvíce sází jak bookmakeři, tak různé žebříčky příštích bondů. Hardy se proslavil coby nástupce Mela Gibsona v kultovní sérii Mad Max a poté triumfoval ve filmech Venom. 

Henry Cavill ztvárnil roli Supermana ve snímku Muž z oceli, fanoušci si ho ale nejvíce zamilovali jako Geralta v populárním, byť nepříliš povedeném a knižní předloze vzdáleném netflixovém seriálu Zaklínač.

Podle všeho ale zatím ani producenti nemají jasno, kdo by měl Jamese Bonda hrát. I proto Barbara Broccoli tvrdí, že potrvá "nejméně dva roky", než se začne další film vůbec natáčet. Vzhledem k tomu, že poslední bondovka se natáčela dva roky (s přípravami celkem čtyři), nelze očekávat, že bychom se nového filmu s agentem MI6 dočkali dříve než v roce 2025.

Témata: James Bond Daniel Craig