Film Prezidentka: Jak se mu v kinech daří?

Aňa Geislerová v připravovaném filmu Prezidentka.

Autor: ČTK, stars24.cz

27. června 2022 21:41

Do čela víkendové návštěvnosti kin se vrátil americký akční film Top Gun: Maverick, který si prohodil pořadí s vedoucím snímkem Jurský svět: Nadvláda. Na třetím místě je romantická komedie režiséra a scenáristy Rudolfa Havlíka Prezidentka.

Top Gunu s Tomem Cruisem pomohlo k víkendovému vítězství téměř 28.000 návštěvníků, celkem už jich za pět týdnů nasbíral bezmála 370.000. Vyplývá to z údajů na webu Unie filmových distributorů (UFD).

Snímek režiséra Colina Trevorrowa Jurský svět: Nadvláda o víkendu zaznamenal dalších 29.000 diváků, na druhé místo ho však odsunuly menší tržby než měl Top Gun: Maverick. Na třetím místě je romantická komedie režiséra a scenáristy Rudolfa Havlíka Prezidentka. Snímek s Aňou Geislerovou a Ondřejem Vetchým v hlavních rolích o premiérovém víkendu přilákal přes 21.000 diváků.

Také na dalších místech jsou filmové novinky. Čtvrtou příčku s více něž 16.000 víkendovými diváky obsadila nekorektní česká komedie Párty Hárder: Summer Massacre režiséra Martyho Pohla známého jako kontroverzní rapper Řezník. Pátý skončil při svém vstupu do tuzemských kin životopisný hudebně dramatický film Elvis režírovaný Bazem Luhrmannem.

V první desítce nejnavštěvovanějších filmů je ještě na osmém místě komedie s herci ostravského Divadla Mír Tři Tygři ve filmu: Jackpot, která za pět týdnů zaznamenala 118.000 diváků. Devátá je komedie Vyšehrad: Fylm, navazující na internetový seriál z roku 2016 s Jakubem Štáfkem v roli problematického fotbalisty Laviho. Za jedenáct týdnů v kinech zaznamenala téměř 594.000 diváků a její tržby překonaly hranici 101,2 milionu korun.

Témata: Prezidentka (film)