Top Gun ovládl kina! Jak se daří Třem tygrům ve filmu?

Top Gun: Maverick

Autor: ČTK, stars24.cz

30. května 2022 17:46

Čelo víkendové návštěvnosti tuzemských kin ovládly novinky - Top Gun: Maverick s Tomem Cruisem a Tři Tygři ve filmu: Jackpot s herci ostravského Divadla Mír. Americký akčně-dramatický film Top Gun: Maverick režiséra Josepha Kosinského o premiérovém víkendu zaznamenal 89.000 diváků a tržby téměř 16 milionů korun.

Snímek Tři Tygři ve filmu: Jackpot měl o víkendu tržby přes sedm milionů korun a 45.500 diváků. Vyplývá to z údajů na webu Unie filmových distributorů (UFD).

Pokračování filmu Top Gun z roku 1986 a zběsilá akční komedie s herci Divadla Mír na třetí místo odsunuly tři týdny vedoucí film režiséra Sama Raimiho s názvem Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Snímek komiksového studia Marvel za měsíc v tuzemských kinech přilákal více než 328.000 lidí a vydělal na tržbách přes 57 milionů korun.

Na čtvrtém místě skončila komedie Vyšehrad: Fylm. Snímek navazující na internetový seriál z roku 2016 s Jakubem Štáfkem v roli problematického fotbalisty Laviho za sedm týdnů od premiéry nasbíral téměř 563.000 diváků a vydělal bezmála 96,5 milionu korun. Pátá je americká akční komedie režiséra Jeffa Fowlera Ježek Sonic 2, která za tři měsíce na tržbách vydělala 48,7 milionu korun.

Z dalších českých snímků se na šesté místo dostala komedie režiséra Rudolfa Havlíka Po čem muži touží 2, na kterou za šest týdnů přišlo téměř 200.000 lidí.

Témata: Top Gun: Maverick Tři tygři