Aňa Geislerová jako prezidentka? Jasná volba, říká režisér!

Aňa Geislerová v připravovaném filmu Prezidentka.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

1. února 2022 15:57

Už letos v létě by se měla v kinech objevit nová romantická komedie, kterou podle vlastního scénáře právě dotáčí režisér Rudolf Havlík. Jmenuje se Prezidentka, odehrává se v Praze a hlavní roli ztvárnila Aňa Geislerová. Její filmová prezidentka hledá cestu k tomu, jak uplatnit své právo na to milovat a být milována mužem svých snů.

„Nápad natočit film o prezidentce – ženě vznikl už v roce 2016, když jsem dotočil Pohádky pro Emu. Chtěli jsme nabídnout pohled za fasádu politických funkcí a profesních rolí. Snažili jsme se vytvořit postavu, která by mohla lidi inspirovat a připomenout nám, že milovat a být milován je něco, co potřebuje opravdu každý z nás,“ vysvětlil scenárista a režisér Rudolf Havlík, který má za sebou filmy Zejtra napořád, Pohádky pro Emu, Po čem muži touží, Bábovky či Minuta věčnosti.

Obsazení Ani Geislerové do role hlavy státu v sukních a lodičkách byla jasná volba. „Nikdy jsem nepřemýšlel o nikom jiném. Chtěli jsme spolu zase pracovat a Anin talent, esprit a šarm jsou pro tuto roli jako stvořené,“ svěřil se režisér s tím, že tak navázali na spolupráci na snímku Pohádky pro Emu.

Skvělou zkušenost s hereckou hvězdou má i producentka filmu, Šárka Cimbalová. „Jedním z prvních filmů, na kterém jsem se producentsky podílela, byla romantická komedie Pohádkář, kde hrála Aňa Geislerová také hlavní roli. Vracíme se tedy společně k úspěšné spolupráci v obsazení a žánru - i Prezidentku náš tým vyvinul jako romantickou komedii,“ dodala Šárka Cimbalová z produkční společnosti Marlene Film Production.

Stejně jako ve zmíněných Pohádkách pro Emu, i tady okouzlující rusovláska potká muže svého života, kterého ztvárnil Ondřej Vetchý. Její postavu definuje nejen její práce a poslání, ale také vztah s již dospělou dcerou a náhodné setkání, které jí změní život. Jaká je její prezidentka? „Pro mě bylo strašně důležité vědět, že Kateřina, moje postava, bytostně cítí potřebu něco měnit a pomáhat,“ svěřila se na place v centru Prahy Aňa Geislerová. Po letním natáčení se nyní dokončují scény na Kampě, na Střeleckém ostrově, na Karlově mostě nebo u Pražského hradu.

Vedle hlavní partnerské dvojice se ve filmu objeví například také Veronika Khek Kubařová, Oskar Hes, Juraj Loj, Jiří Langmajer nebo Vanda Chaloupková. Do kin uvede snímek na začátku léta (pokud se s ohledem na vývoj pandemie realizují produkční plány) společnost Bioscop.

Témata: Prezidentka (film) Aňa Geislerová