Karel Gott už je měsíc v kině! Jak se dokumentu daří a kolik vydělal?

Karel Gott 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

1. listopadu 2021 16:03

Čtvrtý víkend má za sebou dokument Karel o zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi. Za dobu promítání vydělal bezmála 50 milionů korun, v čele návštěvnosti kin se ale déle než jeden víkend neudržel.

Do čela návštěvnosti tuzemských kin se ihned po svém uvedení dostal film Karel, kterému se o prvním víkendu povedlo překonat hranici 100.000 diváků.

K úspěchu dokumentu přinášejícímu ojedinělý pohled do soukromí a do duše zpěváka Karla Gotta v režii Olgy Malířové Špátové přispěla skutečnost, že ho během premiérového víkendu uvedlo 241 kin, nejvíce od jejich znovuotevření 11. května.

Pak se ale dokument začal propadat. Už o týden později v českých kinech vévodil americký akční film Venom 2: Carnage přichází režiséra Andyho Serkise.

Venom 2: Carnage přichází na druhé místo odsunul film Karel, na který o jeho druhém víkendu přišlo dalších bezmála 54.000 diváků. Dokument přinášející ojedinělý pohled do soukromí a do duše zpěváka Karla Gotta v režii Olgy Malířové Špátové za první dva týdny navštívilo téměř 211.000 lidí.

O týden později zamíchal kartami americký sci-fi film Duna režírovaný Denisem Villeneuvem. Ten byl hned po svém uvedení v čele víkendové návštěvnosti tuzemských kin. Snímek vyprávějící o mocenských bojích uvnitř galaktického Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis, o premiérovém víkendu přilákal přes 74.000 lidí.

Duna na druhé místo odsunula film Venom a film Karel na třetí. Přesto snímek za tři týdny navštívilo téměř 270.000 lidí a vydělal do konce předchozího víkendu 41 milionů korun. 

Poslední dny toho moc nezměnily. Čtvrtý a zatím poslední víkend od premiéry se Karel nadále držel na třetí příčce. Duna v čele víkendové návštěvnosti kin zůstává a Venom nadále zaujímá druhé místo. Dokument o Karlu Gottovi za měsíc celkem navštívilo přes 312.000 diváků a do dnešního dne utržil téměř 48 milionů korun.

Témata: Karel Gott