Daniel Craig zabodoval ve světě i v Česku! Není čas zemřít je hitem!

Daniel Craig

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

4. října 2021 21:54

Zatím poslední film o britském agentovi Jamesi Bondovi Není čas zemřít se za čtyři dny od svého uvedení do kin stal nejvýnosnějším filmem letošního roku, píše The Guardian. Snímek, v němž se naposledy v roli agenta 007 představil herec Daniel Craig, dosud v 54 zemích utržil 88 milionů liber (2,6 miliardy korun).

Návštěvnost bondovky přitom ještě zvýší její páteční uvedení ve Spojených státech, na plátnech čínských kin se objeví 29. října.

Není čas zemřít jako první film z hollywoodské produkce od začátku pandemie covidu-19 překonal hranici tržeb 100 milionů dolarů (2,2 miliardy korun), aniž by byl uveden v Číně. Až do roku 2019 byla nejvýnosnějším trhem z pohledu prodeje vstupenek do kin severní Amerika, následovaná na druhém místě právě Čínou. Asijská kina se ale po pandemii otevřela rychleji než jinde na světě a Čína se tak loni poprvé dostala na první místo v přehledu tržeb.

Nejnovější Bond má i další rekord - se stopáží dvě hodiny a 45 minut je nejdelší bondovkou v dějinách. Premiéra se kvůli pandemii a uzavřeným kinům dvakrát odkládala, původně byla v plánu loni v dubnu.

V Británii a Irsku se film promítal v 722 kinech. Prodej lístků od pátku do neděle jen v Británii vydělal 21 milionů liber (623,8 milionů korun), ještě o něco víc než dva předchozí nejúspěšnější filmy ze série o slavném agentovi Skyfall a Spectre. Ty za první prodloužený víkend v Británii utržily okolo 20 milionů liber.

Není čas zemřít ovládl i česká kina!

Pětadvacátá bondovka, v níž by měl naposledy slavného agenta ztvárňovat herec Daniel Craig, o premiérovém víkendu nasbírala v Česku 118.000 diváků a na držbách vydělala 21 milionů korun. Vyplývá to z údajů UFD.

Film, který je v bondovské sérii debutem amerického režiséra Caryho Fukunagy, zvítězil s velkým náskokem. Filmaři si od něho slibují zvýšení svých tržeb. Na druhém místě je film Zátopek, na který o víkendu dorazilo přes 10.000 lidí. Snímek režiséra Davida Ondříčka o slavném běžci po šesti týdnech od premiéry překročil na tržbách hranici 50 milionů korun.

Na třetí místo se z vedoucí pozice v minulém týdnu dostala komedie režiséra a scenáristy Petra Kolečka Zbožňovaný. Snímek s Jiřím Bartoškou v hlavní roli za dva týdny navštívilo přes 44.000 lidí. Na čtvrtém místě je akční snímek režiséra Destina Daniela Crettona natočený na motivy komiksů z vydavatelství Marvel Comics Shang-Chi a legenda o deseti prstenech, který za pět týdnů zaznamenal 123.000 diváků. Na pátém místě skončil film Prvok, Šampón, Tečka a Karel, který o víkendu navštívilo dalších více než 6000 lidí. Celkem již za deset týdnů komedii Patrika Hartla vidělo 561.500 diváků, kteří v pokladnách kin nechali 87,7 milionů korun.

Témata: Daniel Craig film Není čas zemřít