O čem bude film Deníček moderního fotra? Bude nejlepší na světě, věří autor literární předlohy!

film Deníček moderního fotra 3

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

15. července 2021 20:00

Nová česká komedie podle stejnojmenného knižního bestselleru Dominka Landsmana DENÍČEK MODERNÍHO FOTRA oznamuje datum premiéry a představuje trailer.

V hlavních rolích originálního příběhu otce na mateřské dovolené se setkali JIŘÍ MÁDL a TEREZA RAMBA. Do kin přijde Deníček moderního fotra 12. srpna 2021.

„Jako autor literární předlohy jsem si ve filmu vydupal zásadní roli bezejmenného taxikáře,“ říká autor literární předlohy Dominik Landsman.

Co mají společného filmové postavy s těmi skutečnými? Dominik Landsman prozrazuje na videu:

Když se Nataša a Dominik neplánovaně stanou rodiči, domluví se, že Nataša jako úspěšná designérka hraček pro děti, dokáže rodinu lépe finančně zabezpečit, a tak hlavní část péče o novorozence převezme jako otec na mateřské dovolené Dominik. Ten přistupuje k úkolu s poněkud naivní představou, a nakonec musí vynaložit veškerou vynalézavost, aby během prvního roku vůbec zvládnul péči o malého Čeňka, z níž se chvílemi stává boj o přežití. Díky soužití s malým človíčkem však také objeví, kolik podob může mít láska…

Deníček moderního fotra je celovečerním režijním debutem Jana Haluzy, který je zároveň i autorem scénáře.

Ve filmu uvidíme řadu předních českých herců. Rodiče Dominika / Jiřího Mádla si zahrají Pavla Tomicová a Ondřej Malý, rodiče Nataši / Terezy Ramby  Lucie Benešová a Roman Zach. V roli Natašina nápadníka a Dominikova soka uvidíme Lukáše Hejlíka v jeho první filmové roli vůbec, dále také Lucii Polišenskou, Ivana Luptáka, Andreu Hoffmannovou, Roberta Jaškowa. 

Film vznik v produkci společnosti Fresh Lobster Ludvíka Marečka, koproducenty jsou společnosti Flamesite, CinemArt, Dana Voláková, Fénix Film a Redemptor. Hlavním partnerem filmu je televize Nova.

Témata: film Deníček moderního fotra