Tři oříšky pro Popelku stále táhnou: Neuvěříte, kolikrát je budou v Německu dávat!

Jedna z nejrkásnějších českých pohádek Tři oříšky pro Popelku

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

11. listopadu 2020 21:42

Období Vánoc je v Německu podobně jako v Česku neoddělitelně spojeno s filmem Tři oříšky pro Popelku. Snímek, který vznikl v československé a východoněmecké koprodukci, odvysílají letos německé televize ve vánočním čase i kolem svátků nejméně devatenáctkrát. Portál t-online poznamenal, že výčet ještě nemusí být konečný, protože zařadit pohádku na program mohou ještě další televize.

Německé noviny a také webové portály již zveřejnily přehledy vysílacích časů a stanic, kde bude možné pohádku z roku 1973 zhlédnout. Jako první ji uvede 29. listopadu hlavní veřejnoprávní kanál ARD a postupně film odvysílají další stanice, aby maraton 6. ledna uzavřela bavorská televize BR.

Hlavním vysílacím dnem bude tradičně Štědrý den, kdy ji do programu zařadilo šest televizí a kdy na obrazovkách bude postupně k vidění od poledne do půlnoci.

Režisér Václav Vorlíček pohádku natáčel mimo jiné na vodním hradě Švihov a na zámku Moritzburg nedaleko Drážďan. Hlavní role ztvárnili Libuše Šafránková s Pavlem Trávníčkem. Tato dvojice si získala srdce několika generací Němců, což dokazuje i zájem německých médií o novinky týkající se těchto herců.

Noviny v Německu si tak nenechaly ujít Trávníčkovy 70. narozeniny, které herec oslavil na konci října. Portál TAG24 zprávu o jubileu uvedl domicilem Moritzburg, po kterém následovalo blahopřání v češtině. Web rovněž zveřejnil hercův slib saským fanouškům, že se rád, jakmile to bude možné, opět podívá do Moritzburgu, na který má "mnoho krásných vzpomínek".

Témata: pohádka Tři oříšky pro popelku Pohádky