Rocky a Rambo se vrací! Sylvester Stallone představí dosud neviděné záběry!

Rambo V: Last Blood v prodloužené verzi

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. července 2020 20:54

Hollywoodský herec Sylvester Stallone se objevil v řadě nezapomenutelných filmů. Namátkou můžeme vypíchnout například skvělé Nájemné vrahy nebo kultovní snímek Tango a Cash. Neodmyslitelně spjaté s ním ale navždy budou jeho dvě nejznámější filmové série, Rocky a Rambo. Ty se nyní vrací ve speciálních prodloužených verzích!

Slavné boxerské drama a filmová sága o válečném veteránovi. Snímky Rocky a Rambo dnes již patří mezi kinematografické legendy, na které Stallone navázal více či méně úspěšnými pokračováními. A některé z nich se nyní vrací ve speciálním režisérském sestřihu.

V případě Ramba měly nové filmy kvalitativně spíše klesající tendenci. Nebyly vyloženě špatné, ve srovnání s prvním filmem ale žádné jeho pokračování neobstojí. I přesto jde o skvělé akční trháky, z nichž ten poslední s podtitulem Poslední krev se dočkal své prodloužené verze.

Ta je aktuálně dostupná na Apple TV+ a Amazon Prime Video. Nutno dodat, že prodloužená verze je oproti té původní zhruba o 10 minut delší, a českých diváků se novinka tak úplně netýká.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

HE’S BACK! I am incredibly excited to announce that on Apple TV tomorrow the EXTENDED cut of RAMBO 5 is finally available Tomorrow, June 30! This is the cut I worked on and ALWAYS thought this CUT was MUCH , much better then the theatrical release . If you saw a Rambo Last Blood In the theater, you owe to yourself to see the REAL cut. Thank you. @appletv @rambo5 @last blood

Příspěvek sdílený Sly Stallone (@officialslystallone), Čen 29, 2020 v 12:41 PDT

V našich končinách šla totiž prodloužená verze rovnou do kin. Jiné evropské země a zejména Amerika si ale musely vystačit se zkrácenou verzí. Pro ně je to tedy žhavá novinka.

Jiná je situace v případě čtvrtého dílu Rockyho. Ten byl z celé série komerčně nejúspěšnějším a vydělal nejvíce peněz. I on se dočká svého režisérského sestřihu, a na rozdíl od Ramba na něm pracuje přímo sám Stallone, který to oznámil na svém Instagramu.

Kdy bude prodloužená verze Rockyho IV dostupná zatím není známo, stejně tak není jisté, kolika nových minut nebo záběrů se dočkáme. Pro srovnání ale připomeneme, že například čtvrtý díl Ramba se v režisérské verzi dočkal 103 změn, z nichž téměř polovinu tvořily nové záběry, které se v kino verzi filmu neobjevily.

Témata: Sylvester Stallone film Rocky Rambo V: Last Blood Rambo