Apokalypsa má novou finální verzi: Coppola pronesl šokující slova!

Apokalypsa (film)

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. srpna 2019 21:18

Kultovní válečný film Apokalypsa, který se odehrává během válku ve Vietnamu, se dočká nové finální verze. Postaral se o ni sám legendární režisér Francis Ford Coppola, který o snímku pronesl šokující slova.

Legendární válečné drama Francise Forda Coppoly Apokalypsa se dočká nové verze. Sám osmdesátiletý režisér o ni tvrdí, že je finální. Vznikla ke čtyřicátému výročí snímku pro kina IMAX. 

Těm z vás, kteří film neviděli, může o jeho kvalitách leccos říct už herecké obsazení. Před kamerou se tehdy vystřídali Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Harrison Ford, Dennis Hopper či Laurence Fishburne, zkrátka samá prvotřídní hollywoodská jména.

O čem Apokalypsa je? Kapitán Willard v podání Martina Sheena si během služby ve Vietnamu získal pověst vynikajícího vojáka. Je pověřen důležitou misí: musí v džungli najít a zlikvidovat amerického plukovníka Waltera E. Kurtze, postavu ztvárnil Brando.

Kurtz totiž dezertoval a vede v čele oddaných domorodců soukromou válku proti Vietnamcům i proti Američanům. Cestou proti proudu Mekongu na hlídkovém člunu Willard se svými muži poznávají nejpodivnější a nejrůznější aspekty válečného pekla.  

Coppola o snímku nedávno prohlásil, že nejde o protiválečný film. „Takový film by neměl mít sekvence plné násilí. Apokalypsa obsahuje scény helikoptér útočících na nevinné lidi. To není protiválečné,“ vysvětlil legendární filmař.

Témata: Apokalypsa (film) Hollywood