Dua Lipa KRADLA? Čelí žalobě, že okopírovala svůj hit Levitating

Dua Lipa 8

Autor: ČTK

9. srpna 2023 4:07

Britská popová zpěvačka Dua Lipa bude čelit žalobě, že okopírovala svůj hit Levitating z roku 2021. Žalobu připustil soud v New Yorku, píše dnes agentura Reuters.

Podle autorů žaloby zpěvačka okopírovala některé prvky sklady pro diskotéky z roku 1979. Dua Lipa rozhodnutí soudu nekomentovala.

Žalobu podali autoři skladby Wiggle and Giggle All Night Lawrence Russell Brown a Sandy Linzer. Podle soudkyně Katherine Polkové Faillaové musí dostat možnost obhájit svá tvrzení. "Soud nemůže vyloučit, že žalobci naplní vysoké požadavky na prokázání nápadné podobnosti," uvedla soudkyně.

Dua Lipa's Levitating sued for plagiarism by Artikal Sound System. Thoughts? (Comparison Mashup)

Video: ALMASHUPS

Podle advokátů sedmadvacetileté zpěvačky je nepravděpodobné, že by umělkyně slyšela skladbu z pozdních 70. let, když skládala vlastní píseň Levitating.

Pro Dua Lipa to není poprvé, co čelí žalobě kvůli písni z alba Future Nostalgia, která se držela přes 70 týdnů ve výběru nejhranější skladeb v USA. V červnu soud v Los Angeles odmítl žalobu, podle které skladba okopírovala jinou píseň od floridské skupiny Artikal Sound System z roku 2017.

Témata: Dua Lipa soudy Lawrence Russell Brown Sandy Linzer