A přece se točí! Galileova slova opět zní na českých divadelních prknech

Muzikál Galileo

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. února 2019 19:35

Dlouho očekávaná událost na české muzikálové scéně se ve středu večer stala skutečností. Na tuzemská divadelní prkna se vrátil hvězdně obsazený muzikál Galileo a opět nadchl. Přítomní diváci odměnili herce standing ovation.

Ač se v ústřední písni muzikálu Nikdy to nevzdám zpívá o tom, že dvakrát do stejný řeky by se vstupovat nemělo, tým kolem Janka Ledeckého to udělal. „Je to klasické de-javu. Aneb jak vstoupit do stejné řeky, ale na jiném místě. Všichni jsme se shodli, že nám připadá, jako by ta derniéra byla předevčírem,“ říká sám autor muzikálu a představitel hlavní role.

Muzikál se vrátil po šestnácti letech, na účinkování kývli všichni z původního obsazení. Diváci tak viděli kromě Janka Ledeckého i Sabinu Laurinovou, Ivanu Chýlkovou, Josefa Vojtka nebo Petra Koláře.

Mnozí z jeho kolegů i po letech vysekávají Ledeckému za Galilea poklony. „Jeho muzikály jsou pro mě výjimečné už tím, že přinášejí nadčasová témata a zároveň skvělou hudbu i texty,“ říká ve zprávě pro stars24.cz třeba Sabina Laurinová. „Jankovi se ten muzikál hrozně povedl, udělal nadčasovou věc,“ dodává Ivana Chýlková.

Po slavnostní premiéře muzikálu o geniálním vědci odměnili diváci herce bouřlivým potleskem vestoje. Další představení jsou na programu až do konce listopadu. „Když jsem koukala, jak se prodávají lístky, tak už jsou skoro vyprodané,“ konstatuje Ivana Chýlková. Váhat s jejich koupí se tedy nemusí vyplatit.

Témata: muzikál Galileo divadlo Hybernia Janek Ledecký