Lucie Bílá rozšíří svůj repertoár! Na tohle se můžeme těšit!

Lucie Bílá 4

Autor: ČTK, stars24.cz

22. března 2023 17:57

Pražské Divadlo Lucie Bílé uvede 28. září muzikál Srdeční záležitost americké písničkářky Amandy McBroomové. Jeho stěžejním motivem je krize středního věku. Režisérem představení je Antonín Procházka. Hudebního nastudování díla se šestnácti písněmi se zhostil Petr Ožana.

Muzikál je v České republice oblíbený od 90. let, v metropoli různé scény chystají i další muzikálové premiéry.

"Muzikál Heartbeats je jedním z mála, který jsem neviděl. Ale když začala být poptávka po komorních muzikálech, oslovoval jsem spřátelené agentury v New Yorku a v Londýně s žádostí o doporučení. Samozřejmě jsem se musel doslova brodit spoustou titulů, z nichž se většina nehodila pro české publikum. Byly příliš ´americké´. V tom sítu mi nakonec uvázly dva tituly: Motherhood (Maminy), které již Divadlo Lucie Bílé s úspěchem uvádí, a Srdeční záležitost. Oslovilo mě to univerzální téma krize středního věku a únavy letitého manželství," uvedl autor českých textů Adam Novák.

Hlavní hrdinkou muzikálu je žena v domácnosti Annie v podání Bílé, která v jeden den oslaví čtyřicáté narozeniny i dvacáté výročí svatby. Jejího muže Steva ztvární Denny Ratajský v alternaci s Robertem Jíchou.

Autorka muzikálu McBroomová se dostala do popových žebříčků s hitem The Rose, který diváci uslyší v závěru představení. Píseň The Rose poprvé zazněla v roce 1979 ve stejnojmenném filmu v podání americké zpěvačky a herečky Bette Midlerové, která za její provedení získala cenu Grammy za nejlepší ženský popový pěvecký výkon. Píseň posléze převzala řada zahraničních i českých interpretů. Nejznámější tuzemské zpracování pod názvem Vyprávění v pokoji nazpívala Jitka Zelenková.

"Zpívat se bude naživo, základ hudby bude z nahrávky. Pokud se to povede domluvit s vlastníky práv, tak bychom byli rádi, kdyby se písně z představení povedlo natočit a vydat na nějakém hudebním nosiči," uvedl autor hudebního aranžmá muzikálu Srdeční záležitost Petr Malásek.

Divadlo Lucie Bílé z dřívějška známé jako divadlo Ta Fantastika se nachází v historickém centru Prahy nedaleko Karlova mostu. V loňském roce zde uvedli muzikály Láska je láska a Maminy.

Témata: Lucie Bílá