Budou mít herci pro koho hrát? Divadla se snaží po covidu takto zachránit!

Divadlo, ilustrační foto

Autor: ČTK

6. listopadu 2022 17:12

Národní divadlo zahájilo prodej tradičního vánočního předplatného, ve kterém si lidé mohou pořídit vstupenky na představení všech jeho souborů od ledna do konce sezony. Vánoční a další typy předplatného a kuponů nabízí většina divadel, kterým se stále nedaří nalákat diváky v takovém počtu, jako tomu bylo před pandemií covidu-19.

Pražské Divadlo Ungelt začalo už prodávat vstupenky i na svou letní scénu, kterou otevře o příštích prázdninách, jiné scény začnou lístky na léto prodávat záhy.

 ND připravilo 28 skupin složených z představení souborů činohry, opery, baletu a Laterny magiky, několik řad označených jako exkluzivní kombinuje ta nejžádanější představení všech souborů, jiné řady se zaměřují na jeden žánr. ND začalo vánoční předplatné prodávat 31. října a některé balíčky v nižších cenových kategoriích, třeba činoherní, jsou již z půlky vyprodané.

Počátkem listopadu zahájilo předprodej na leden Švandovo divadlo, které zve třeba na adaptaci slavného Orwellova románu 1984, která bude první premiérou nového roku. Některá divadla se i po situaci s pandemií rozhodla neprodávat předplatné, ale poukazy a vouchery, které jsou vydané na určitou sumu, platí třeba rok a lze je proměnit za vstupenku do divadla. Takovou možnost nabízí třeba Divadlo v Dlouhé nebo Divadlo Na Fidlovačce.

Městská divadla pražská nabízejí předplatné i vouchery. Předplatné na druhou polovinu současné sezony v roce 2023 pak nabízí buď výběrové s přesně danými tituly, nebo volné, kdy si držitel předplatného sám vybere titul a termín. Divadlo na Vinohradech nabízí dárkové poukazy nebo permanentky, jejichž majitel získá šest kuponů na představení dle výběru.

Témata: Divadla