Legendární Slunce, seno se vrací! Tentokrát ale trochu jinak!

Helena Růžičková ve Slunce, seno

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. října 2021 14:49

Kultovní trilogie Slunce, seno se vrací. Tentokrát však ne pod taktovkou Zdeňka Trošky, nýbrž jako muzikál. Slunce, seno, jahody připravují pro Hudební divadlo Karlín Petr Markov a Ondřej G. Brzobohatý.

Hudební divadlo Karlín vypsalo konkurz do nového muzikálu na motivy filmu Zdeňka Trošky Slunce, seno, jahody. Z chystaných pozic je patrné, že nebude chybět téměř žádná hlavní postava.

Divadlo například hledá herce a zpěváka, který by ztvárnil Šimona Pláničku. "20 - 30 let - Svobodný, studující a sympatický mladík, který přijel do Hoštic dělat experimenty na krávách v JZD. Snaží se s nadhledem proplouvat mezi vesnickými drby o jeho vztahu s Blaženou Škopkovou, přičemž jeho jediným středobodem zájmu zůstávají krávy," uvádí divadlo v popisu pozice.

Hledá se také herečka ve věku 18 - 25 let, která ztvární Blaženu Škopkovou. "Má mladšího bráchu Jirku. Blažena pracuje v kravíně a chodí se svým sousedem a instalatérem Vencou, hlavním playboyem Hoštic. Jakmile se v Hošticích objeví Šimon, je Blažena vedením JZD využita k tomu, aby ze Šimona jakýmikoliv dostupnými prostředky vytáhla, co se dá. Blaženu však zajímá jen její vztah s Vencou," popisuje divadlo.

Chybět nebude ani Marie Škopková. "Takzvaně “herdek baba”. Má adolescentní dceru Blaženu a malého sígra, syna Jirku s manželem Škopkem. Je zasloužilou pracovnicí JZD a rozhodně si nebere servítky s ničím a s nikým. Co na srdci, to v daleko drsnější formě i na jazyku. Je motorem celé rodiny Škopků a více méně i celého Hoštického dění," popisuje divadlo.

V dalších pozicích hledá například jejího manžela Škopka, předsedu hoštického JZD, Milunu, Faráře Otíka, Cecilku nebo Kelišovou. Chybí naopak vypsaná pozice na babičku Škopkovou a je otázkou, jestli se v muzikálu vůbec objeví.

Premiéra muzikálu je plánována na červen příštího roku.

Témata: seno Slunce muzikál