Josef Abrhám se dočkal: Ocenili ho za celoživotní mistrovství!

Josef Abrhám (autor: Martin Pauer)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

14. listopadu 2020 21:51

Netradičním způsobem jsou letos udělovány Ceny Thálie, tradiční ceremoniál byl kvůli koronaviru přesunut na internet. Mezi oceněnými vyčnívalo jméno legendárního herce Josefa Abrháma.

Vyhlášení divadelních Cen Thálie 2020 dnes proběhlo prostřednictvím on-line přenosu. Ceny se nově od letošního ročníku udělují nikoliv za výkony v uplynulém kalendářním roce, ale za výkony v uplynulé divadelní sezoně. 

Tu již zčásti zasáhla opatření proti koronaviru, ale porotci se shodují, že loňský divadelní podzim byl na premiéry bohatý a měli z čeho vybírat. Další inscenace zhlédli ze záznamů, některá díla ale přesunuli do hodnocení v příštím ročníku.

Výroční ceny se udělovaly v kategoriích činohra, opera, balet, tanec a pohybové divadlo, muzikál, opereta a jiné hudebně dramatické žánry, alternativní divadlo a loutkové divadlo.

Již dříve Herecká asociace oznámila, že ceny za celoživotní dílo získají v činohře Hana Bauerová a Josef Abrhám, Jan Malík za operu, tanečnice Aneta Voleská a muzikálová herečka Hana Talpová.

Témata: Josef Abrhám ceny thálie