Bocelli, Stewart, Cooper, Judas Priest i Depeche Mode. Příští rok bude svátkem pro hudební fanoušky

Ed Sheeran koncertuje po celém světě. 4

Autor: Libor Frýdl

28. prosince 2023 11:59

Česko bude příští rok hostit řadu světoznámých zpěváků, zpěvaček a hudebních kapel. Milovníci hudby se tak rozhodně mají na co těšit. 

Seznam významných hudebních událostí v nadcházejícím roce zahájí 13. ledna tenorista Andrea Bocelli v pražské O2 areně. Bocelli představí operní árie a populární melodie a doprovodí ho Český národní symfonický orchestr.

Další na řadě jsou Depeche Mode. Ti pokračují ve svém turné k albu Memento Mori, vzdávající hold svému zakladateli, klávesistovi Andrewu Fletcherovi. Kapela v Praze vystoupí na dvou koncertech 22. a 24. února.

Heavymetaloví Judas Priest zahrají 29. března v O2 areně v Praze, ačkoli původně měli vystupovat jako hosté na zrušeném koncertu Ozzyho Osbourna.

Německá kapela Rammstein předvede svou pyrotechnickou show na koncertě v pražských Letňanech v květnu, oslaví tak třicet let od svého založení.

Bruce Springsteen se s doprovodnou kapelou The E Street Band vrátí po více než deseti letech na prý jediný koncert ve střední Evropě, který se uskuteční 28. května v Letňanech.

Letní festivaly také lákají na zajímavá jména. Rock for People od 12. do 15. června bude hostit americké punk rockery The Offspring, britské rockové drzouny Bring Me The Horizon, kanadskou zpěvačku Avril Lavigne a frontmana Slipknot Coreyho Talora.

Metronome Prague pro rok 2024 ohlásil koncert britské ikony elektronické hudby Kosheen, která oslaví čtvrtstoletí na scéně v Praze od 20. do 22. června.

Rocker Alice Cooper se představí na pódiu pardubické Enteria Areny 17. června s pódiovou show, která kombinuje prvky hororu, kabaretu a heavy metalu.

Britský zpěvák Rod Stewart plánuje koncert v pražské O2 areně na 3. července, při němž představí své největší hity a připravuje několik překvapení.

Ed Sheeran, britský písničkář, si získal tak velkou popularitu, že o jeho koncert 27. července v Parku 360 na královéhradeckém letišti byl enormní zájem. Bylo proto přidáno ještě další vystoupení o den později.

Colours of Ostrava, který se koná mezi 17. a 20. červencem v industriálním areálu, představí vystoupení amerických rockových Queens of the Stone Age, izraelského multiinstrumentalisty Dennise Lloyda a energických Gogol Bordello, kteří se po osmnácti letech vracejí do Ostravy.

Hlavními hvězdami festivalu budou britský zpěvák Sam Smith a legenda rockové a funky hudby Lenny Kravitz.

Témata: Andrea Bocelli Depeche Mode Rammstein rod stewart Ed Sheeran