Billie Eilish se vznáší v prázdné kanceláři ve videoklipu Birds of a Feather. Podívejte se!

Billie Eilish

Autor: Eliška Procházková

30. září 2024 11:18

Billie Eilish, hudební ikona známá pro svou unikátní vizuální estetiku, se vrací s novým videoklipem k písni "Birds of a Feather", kde doslova levituje v opuštěné kanceláři. 

Režisér Aidan Zamiri se v tomto videu zaměřil na surrealistické prvky, kde se Eilish nechává vláčet neviditelnou silou a pohybuje se po různých místnostech kancelářské budovy jako loutka na neviditelných nitkách. Tento symbolický prvek se dokonale hodí k písni, která pojednává o intenzivních emocích a pocitech kontroly nebo ztráty nad svým životem, popisuje web Aol.

V klipu se Billie objevuje v minimalistickém prostředí opuštěné kanceláře, kde její ruce a tělo reagují na neviditelné tahy a trhance, což zesiluje téma emocionální manipulace a psychického tlaku.

Fanoušci si všimli, že její pohyby jsou koordinovány s textem písně, kde Eilish zpívá: "Budu tě milovat až do smrti." Tento moment umocňuje vizuální ztvárnění, když Billie ve scéně rozbije skleněnou místnost, která symbolizuje křehkost lidských emocí.

Hudební kritici si všimli, že tento klip je stejně fascinující jako předchozí videa z jejího alba Hit Me Hard and Soft. Kritici, jako například z magazínu Rolling Stone, považují tuto píseň za emotivní výpověď o lásce a závislostech, což je typický styl pro Billie. Videoklip „Birds of a Feather“ je již třetím vizuálním dílem k jejímu poslednímu albu, po úspěšných skladbách Chihiro a Lunch.

Billie Eilish - BIRDS OF A FEATHER (Official Music Video)

Video: Billie Eilish



Billie se v současnosti připravuje na své celosvětové turné Hit Me Hard and Soft, které startuje 29. září 2024 v Quebecu. Turné bude zahrnovat severoamerické, evropské a australské koncerty, přičemž Eilish má naplánováno několik vyprodaných vystoupení v ikonických místech, jako je Madison Square Garden v New Yorku.

V říjnu se rovněž vrátí na Saturday Night Live, kde bude hudebním hostem vedle legendárního herce Michaela Keatona.

Tento nový klip znovu potvrzuje, že Billie Eilish je nejen hudební, ale i vizuální vizionářkou, která posouvá hranice toho, jak mohou hudební videa vyprávět příběhy.

Témata: Billie Eilish