Taylor Swift je americká zpěvačka, skladatelka a herečka, která patří mezi nejúspěšnější a nejvýraznější osobnosti hudebního průmyslu. Narodila se 13. prosince 1989 v Readingu v Pensylvánii a od mládí projevovala zájem o hudbu a divadlo. Její rodina se později přestěhovala do Nashvillu v Tennessee, což je významné centrum country hudby.

Taylor Swift získala popularitu svým debutovým singlem "Tim McGraw" v roce 2006, a o rok později vydala své první album nazvané jednoduše "Taylor Swift". Album obsahovalo úspěšné singly jako "Teardrops on My Guitar" a "Our Song". Od té doby se stala jedním z nejvýznamnějších a nejúspěšnějších hudebních umělců své generace.

Její hudba se vyvíjela přes různé žánry, začínala v country hudbě a postupně se přesunula do popových a alternativních vod. Mezi její nejznámější alba patří "Fearless," "Speak Now," "Red," "1989," "Reputation," "Lover," a "Folklore."

Taylor Swift je známá svými osobními a romantickými texty, které často odrážejí její vlastní životní zkušenosti. Její schopnost psát autentické a emotivní písně ji učinila jedním z nejuznávanějších textařů současnosti.

Související články