Hvězdná herečka promluvila o potratech: Zvedá se mi žaludek!

Milla Jovovich 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. května 2019 18:54

Narodila se údajně neplodné ženě v Kyjevě, sama musela ve východní Evropě podstoupit nouzové ukončení těhotenství. I proto je hollywoodská hvězda Milla Jovovich rozčarovaná ze snahy amerických politiků omezit potraty. Rozhodla se tedy promluvit o vlastní zkušenosti.

Hollywoodskou herečku Millu Jovovich rozlítilo, jak v USA roste počet států, kde staví potraty mimo zákon. Naposledy vstoupil v Georgii v platnost zákon, který kriminalizuje potraty po šestém týdnu těhotenství. Rozhodla se proto promluvit o vlastní nepříjemné zkušenosti.

Potrat nejprve označila za emocionálně složitou věc, aniž by přihlížela k možným nebezpečným a nehygienickým podmínkám. „Já sama jsem prodělala před dvěma roky nouzové ukončení těhotenství,“ svěřila se rodačka z Kyjeva.

„Byla jsem v polovině pátého měsíce těhotenství a natáčela ve východní Evropě. Začala jsem předčasně rodit a řekli mi, že to musím prodělat v bdělém stavu. Byl to jeden z nejhroznějších zážitků, jakými jsem kdy prošla,“ popsala Jovovich.

Potrat ji poznamenal natolik, že jeho dopady na psychiku poznává dodnes. „Když si představím, že budou muset ženy podstupovat potrat ještě v horších podmínkách kvůli novému zákonu, zvedá se mi žaludek,“ konstatuje hollywoodská herečka, která se dostala do nejhorších depresí v životě a musela nakrátko přerušit profesní kariéru.

„Díkybohu jsem byla schopná se z toho osobního pekla sama vyškrábat bez léků, ale vzpomínky na to, čím jsem prošla a o co jsem přišla, mě budou pronásledovat do poslední chvíle života,“ napsala Milla v reakci na americkou iniciativu.

Pomohl jí i fakt, že má doma dvě zdravé děti: jedenáctiletou Ever a čtyřletou Dashiel. Zajímavostí je, že ona sama se narodila v kyjevské porodnici matce, které předtím lékaři řekli, že je neplodná.

Témata: Milla Jovovichová