Srdceryvná zpověď prince Williama: Příšerná bolest po smrti matky Diany!

Princ William 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

19. května 2019 13:24 | Aktualizováno: 19. května 2019 21:49

Princ William se veřejně otevřel a promluvil o tom, jak před lety prožíval ztrátu matky! V novém dokumentu stanice BBC popsal bolest, kterou v roce 1997 prožíval!

Když princezna Diana zemřela, bylo Williamovi pouhých 15 let. Na něj a jeho o dva roky mladšího bratra Harryho se po této tragédii zaměřila pozornost celého světa. Svůj žal ze ztráty milované osoby museli oba do značné míry skrývat.

Po 22 letech dědic královského trůnu vzpomíná na to, co tenkrát prožíval. „Byla to bolest jako žádná jiná,“ vzpomíná William, který má dnes vlastní rodinu. „Myslím, že když ve velmi mladém věku o někoho přijdete – a sám to znám - cítíte bolest jako nikdy. Víte, že ve vašem životě jen těžko prožijete něco, co bude ještě horší než tohle,“ přiznal William.

Na druhou stranu ale dodává, že takový zkušenost člověka zároveň sblíží s jinými lidmi, kteří prožili něco podobného. „V Británií jsme nervózní z našich emocí. Někdy se dokonce cítíme trapně,“ narážel William na fakt, že se Britům někdy říká „studení čumáci“.

„Musíme se trochu uvolnit a být schopni mluvit o našich emocích, protože nejsme roboti,“ varuje William, který se s úmrtím matky dokázal smířit a který se svou ženou Kate pomáhají charitě zabývající se duševním zdravím.

V dokumentu BBC hovoří především o duševním zdraví. Britové - zejména muži – by se podle něj neměli stydět mluvit o otázkách duševního zdraví. William, Kate Harry i jeho žena Meghan v rámci boje za zlepšování duševního zdraví nedávno podpořili projekt s názvem Shout.

Díky němu se lidé mohou anonymně prostřednictvím SMS zpráv svěřovat vyškoleným dobrovolníkům. Nadace královské rodiny na tento projekt přispěla v přepočtu téměř devadesáti miliony korun.

Témata: Princ William Princ Harry Lady Diana královská rodina (gbr) Lady Diana