Z upíra se stane netopýr! Novým Batmanem má být Pattinson!

Robert Pattinson

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. května 2019 10:48

Komiksová série Batman se má co nevidět dočkat dalšího pokračovaní, ovšem už bez Bena Afflecka v roli Temného rytíře. Nově se jí má ujmout hvězda upíří ságy Twilight Robert Pattinson. S odkazem na dobře informované zdroje to tvrdí server Variety.

Z upíra netopýrem? Hvězda ságy Twilight Robert Pattinson je podle serveru Variety hlavním kandidátem na představitele Batmana v připravovaném snímku. Podle zdrojů zmíněného serveru studio Warner Bros zvažuje angažování třiatřicetiletého herce do role Temného rytíře.

Stoprocentně jisté to však není. Nejenže zatím nedošlo k oficiálnímu oznámení, ale server Deadline dokonce tvrdí, že tvůrci ani filmové studio se stále nerozhodli, kdo bude Batmana hrát. Ve hře má být i hvězda nového životopisného snímku Tolkien Nicolas Hoult.

O jménu by měl rozhodnout režisér Matt Reeves, který byl do své role obsazen v lednu 2017. Dostal tehdy volnou ruku při obsazení hlavní role a od podlahy předělal scénář. Studio věří, že v jeho rukou se komiksová série po předchozích nezdarech dočká dalšího úspěchu. Nový Batman přiletí do kin za dva roky.

Osmým a zatím posledním představitelem Temného rytíře byl Ben Affleck, který neprojevil zájem pokračovat. Překonal však rekord, když se do role Batmana vcítil hned čtyřikrát. Pokud se novým Brucem Waynem stane Pattinson, bude druhým nejmladším hercem v roli.

Zpráva potěšila jeho fanynky, které se na Twitteru shodly, že Pattinson bude dobrou volbou. Zdůvodňovaly to hereckým výkonem v novém ceněném sci-fi filmu High Life, který v jejich očích překonal i úspěch upíří ságy Twilight.

Témata: Robert Pattinson film Batman (1989)