Rytmus se brutálně navezl do Čechů! Všichni jsme...

Rytmus (Patrik Vrbovský) 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. května 2019 14:24

Narodil se v Česku, přesto má rapper Rytmus o Češích nevalné mínění. Někteří naši spoluobčané mu totiž na sociální síti vyčetli, že ocenil Slovenku, která si domů vzala uprchlíky. Rytmus vzápětí vyrazil do drsného protiútoku, při kterém nás bohužel hodil všechny do jednoho pytle.

Rapper Rytmus je nastávajícím otcem a včera všem dobře naznačil, k čemu svého potomka určitě vychovávat nebude. Rasismus místo ve společné domácnosti Jasmina Alagič a hudebníka, který je hrdý na svůj romský původ, určitě nenajde. Celou kontroverzi vyvolaly nenávistné reakce na dojemný příběh, který rapper sdílel.

Na Instagramu totiž zmínil osud Slovenky Petry, která u sebe doma bez váhání ubytovala sedm Syřanů. „Cením si takových lidí,“ svěřil se Rytmus, kterého sleduje neuvěřitelný půl milion lidí. Některým ale tenhle příspěvek nebyl moc po chuti.

A jelikož nenávistné vzkazy chodily i z Česka, začal nás rapper házet všechny do jednoho pytle. „Přesně jsem čekal, že Češi budou vypisovat mindráky,“ nebral si servítky. O takové fanoušky prý ani nestojí. „Otázka je, proč mě takoví nenávistní lidé sledují?“ ptal se.

Řada Čechů Rytmusovi napsal, že to slovenská samaritánka dělá jen kvůli sociálním dávkám, další lidé se snažili podobné názory omlouvat. S jedním, který napsal, že nejde o nenávist vůči němu, ale vůči imigrantům, se dokonce pustil do sporu. „Takže to, že jsem cikán, ti najednou nevadí,“ odvětil mu rapper.

„Já jsem se narodil v Česku, mám tam i půlku rodiny, ale negativní komentáře s rasistickým nebo nenávistným podtónem mi píšou jenom Češi,“ podivoval se rodák z Kroměříže, kterého však mají lidé zafixovaného jako čistokrevného Slováka. „Zdraví vás romsko-český imigrant žijící na Slovensku,“ vzkázal Rytmus na závěr.

Mnohým Čechům se však Rytmusovo generalizování nelíbilo, jelikož ne každý považuje uprchlíky za nebezpečí. „Ani nevíš, jak často se stydím. Občas je to na facku a občas spíš k breku,“ odepsal jeden takový.

Témata: Rytmus (Patrik Vrbovský)