Proslavil se jako Harry Potter. Co dnes dělá Daniel Radcliffe?

Daniel Radcliffe

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. května 2019 8:05 | Aktualizováno: 4. května 2019 15:50

Britský herec Daniel Radcliffe, známý z filmů o čaroději Harrym Potterovi, se příští rok opět ukáže ve hře londýnského divadla Old Vic. Ztvární jednu z hlavních rolí v díle irského dramatika Samuela Becketta Konec Hry.

Divákům Old Vic se Radcliffe představil už v roce 2017, a to v divadelní hře Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi britského autora narozeného v Československu Toma Stopparda. Beckettova "děsivá komedie" Konec hry se zde začne hrát v únoru. Společně s ní bude k vidění i málokdy adaptovaná Beckettova krátká hra Akt beze slov II.

Produkce Old Vic v nadcházející sezoně kromě toho opět spojí herce Matta Smithe a Claire Foyovou, kteří byli v prvních dvou sériích hlavními hvězdami seriálu The Crown o anglické královně Alžbětě II., produkovaného streamovací službou Netflix.

Smith s Foyovou se opět představí jako životní partneři, hra Lungs (plíce) je však přenese z prostředí Buckinghamského paláce do života obyčejných lidí.

Podle agentury AP dále Old Vic v nové sezoně uvede i představení A Very Expensive Poison (velmi drahý jed) britské autorky Lucy Prebbleové, která vychází z vraždy bývalého ruského agenta Alexandra Litviněnka.

Témata: Daniel Radcliffe Harry Potter