Nejdřív Mercury, teď padouch v bondovce. Rami Malek řekl, jak se dostal k životním rolím!

Rami Malek s bratrem Samim 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. května 2019 13:31

Ještě loni touhle dobou to nebyl moc známý herec, dnes bere jeden kšeft za druhým. Rami Malek nejprve ztvárnil legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho, teď ho čeká natáčení nové bondovky. Jak se dostal k životním filmovým rolím?

Zatímco jej dotěrní fotografové médií fotí v doprovodu přítelkyně Lucy Boyntonové, se kterou se seznámil během natáčení životopisného velkofilmu Bohemian Rhapsody, jak se spolu prochází po New Yorku, herci Ramimu Malekovi určitě už běží hlavou myšlenky na novou bondovku, v níž má ztvárnit zloducha, který se postaví Danielu Craigovi.

Oscarový herec na nedávném filmovém festivalu Tribeca prozradil, co si o zisku další role myslí, respektive v čem tkví jeho úspěch v posledních měsících. Malek vidí jako důvod svého obsazení do Bohemian Rhapsody i nové bondovky angažmá v seriálu Mr. Robot.

„Nestalo by se to bez této role, tohoto seriálu a těchto lidí,“ nechal se slyšet na festivalu. „Udělal jsem pár věcí, které jsem považoval a stále považuji za speciální, ale tenhle seriál… mě dostal do pozice, kdy jsou lidé schopni vidět, čeho všeho jsem schopen,“ vysvětlil Malek.

Americký herec ztvárnil v psychologickém dramatu duševně nevyrovnaného hackera Elliota Andersona. Populární seriál momentálně vrcholí čtvrtou řadou. Malek přitom na festivalu Tribeca uvedl, že si kvůli egyptskému původu, který má díky rodičům, nedával moc šancí na získání role v Robotovi.

Před časem Malek uvedl, že by si „rád myslel, že je tu pro něj spousta dalších rolí“, jako byla možnost ztvárnit Freddieho Mercuryho v Bohemian Rhapsody. Je však jasné, že příležitost hrát v bondovce, ačkoliv ne samotného agenta 007, je také velká věc.

Témata: Rami Malek