Posmrtná píseň Freddieho Mercuryho? Složili hudbu na jeho vokály a tohle je výsledek!

Freddie Mercury v klipu These Are The Days Of Our Lives.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. dubna 2019 15:20 | Aktualizováno: 23. dubna 2019 11:27

Když frontman legendární kapely Queen Freddie Mercury na konci roku 1991 zemřel, zanechal po sobě spoustu rozdělané práce. Zbývající členové museli dokončit hned několik písniček, jednou z nich byla skladba My Life Has Been Saved. Jak vznikala?

Část posledního alba Queen, které pod názvem Made in Heaven vyšlo až v roce 1995, tedy více než tři roky po smrti Freddieho Mercuryho, vznikla logicky bez jeho přispění. Často byly také využívány B-strany singlů z osmdesátých let, což byl příklad skladby My Life Has Been Saved.

Zmíněnou píseň složil baskytarista John Deacon už na přelomu let 1987-88, kdy společně s producentem Davidem Richardsem nejprve udělal demo, načež se zbytek kapely postaral o finální verzi skladby. Je však třeba říct, že šlo o první finální verzi.

Před svou smrtí v listopadu 1991 už totiž legendární zpěvák nestačil nazpívat dostatek nového materiálu na stopáž celé desky. Zbývající členové Queen tak museli začít recyklovat starší nápady, ať už šlo o vlastní nevydané písně nebo některé Mercuryho sólové počiny.

Volba padla i na My Life Has Been Saved, která dostala nový kabát. Jak se to podařilo, můžete posoudit sami. Server Louder Sound každopádně tuto píseň zařadil mezi 10 nejhorších od Queen, přičemž autoři přihlédli i k faktu, jak se píseň jmenuje.

V překladu totiž její název znamená „Můj život byl zachráněn“, což vzhledem k tomu, že byl Mercury už několik po smrti, nebyla ta nejlepší volba. O vyloženě špatnou píseň ale nejde, vždyť jde o legendární Queen.

Témata: Freddie Mercury skupina Queen