Tak a dost! Královna Alžběta si dupla! Chce vévodkyni Meghan zničit?

Meghan Markle

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. dubna 2019 13:33

Vévodkyně Meghan to v královské rodině nemá lehké. Nejen, že je neustále pod palbou britských médií, ale o to více se k ní upírají oči celého světa, čím více se blíží její porod. A aby toho nebylo málo, královská rodina jí začala mluvit i do šatníku, a příkazy a zákazy padají jak na běžícím pásu.

Meghan pravděpodobně nebude v královském paláci příliš oblíbená. Podle britských médií je to totiž ona, kdo dělá zlou krev, a ta vygradovala do takové míry, že už dříve na ni musela Alžběta II. dupnout a srovnat ji, resp. je.

Problémem totiž byl její vztah s Kate, který vedl až k tomu, že se princové William a Harry začali hádat také. To je ostatně důvodem, proč se nyní Harry s Meghan stěhují.

Zdá se navíc, že Meghan je poměrně panovačná. Hollywoodská star si zřejmě zvykla na to, že dostane vše, co chce. Ostatně to potvrdil i sám princ Harry, když před svatbou pronesl to stejné: "Co Meghan chce, to dostane."

To ale velmi rychle královna Alžběta zarazila. Nařídila totiž, že Meghan nesmí využívat šperky z královské kolekce. Paradoxně dostala zákaz používat i ty po princezně Dianě, ačkoliv jí Harry před rokem věnoval prsten po své matce.

Na Meghan se ale sypou nejen zákazy, nýbrž i příkazy. Královský palác si totiž přivlastnil více pravomocí. Bude například dohlížet na nákup ošacení vévodkyně Meghan a Harryho. Na jejich šaty budou využity finanční prostředky prince Charlese a královny Alžběty. Oba tak budou mít přehled o tom, za co a kolik nastávající rodiče utrácí.

Jak už stars24.cz informoval dříve, překvapivé je i nedávné nařízení týkající se mediální komunikace. Harry a Meghan dostanou vlastní mediální tým, který ale bude přímo podřízený Kensingtonskému paláci

V praxi to bude znamenat, že veškerá komunikace která půjde z úst Harryho a Meghan bude muset projít skrze královské tiskové mluvčí. Nový tým navíc bude sídlit v Buckinghamském paláci, takže bude přímo pod dohledem prince Philipa, který bude podle serveru moci sledovat celý komunikační tok.

"Vypadá to jako by Vévodové ze Sussexu spadali pod jurisdikci Buckinghamského paláce, takže nemohou prostě jít pryč a dělat si co chtějí," řekl zdroj z paláce serveru The Times.

Témata: Meghan Markle Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)