Mick Jagger je po náročné operaci srdce!

Mick Jagger (zpěvák), autor: Georges Biard

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

5. dubna 2019 20:29

Frontman rockové skupiny Rolling Stones Mick Jagger podstoupil operaci, při níž mu byla vyměněna srdeční chlopeň a "skvěle" se zotavuje. Napsal to magazín Billboard s odvoláním na nejmenované zdroje. Sám Jagger poté na twitteru poděkoval za podporu a potvrdil, že se mu daří mnohem lépe. Také mluvčí 75letého hudebníka podle agentury AP bez dalších podrobností uvedl, že Jagger úspěšně podstoupil lékařský zákrok, daří se mu velmi dobře a očekává se, že se plně zotaví.

Lékaři se podle magazínu Billboard provedli takzvanou transkatetrovou implantaci aortální chlopně (TAVR), což je stále častěji používaná alternativa chirurgické výměny chlopně, a nevyžaduje otevření hrudníku. Alternativní zákrok umožňuje kratší pobyt v nemocnici a rychlejší zotavení.

"Děkuji vám všem za vaše podpůrné vzkazy, cítím se teď mnohem lépe a zotavuji se. A také obrovské díky celému nemocničnímu personálu za vynikající práci, kterou odvedl," napsal dnes Jagger na twitteru.

V neděli legendární rocker na twitteru oznámil, že Rolling Stones odkládají turné po Spojených státech a Kanadě kvůli nespecifikovanému lékařskému zákroku. Server Drudge Report v pondělí napsal, že Jagger podstoupí v newyorské nemocnici operaci náhrady srdeční chlopně.

Severoamerická část turné No Filter Tour měla původně začít 20. dubna v Miami, ale nyní se očekává jeho start v červenci, napsal Billboard. Součástí této série koncertů bylo i vystoupení legendárních rockerů v pražských Letňanech loni začátkem července.

Podle dnešního prohlášení Jaggerova zástupce doktoři Jaggerovi řekli, že "v tuto chvíli nemůže vyrazit na turné".

Témata: Mick Jagger (zpěvák)