Obrovská potupa vévodkyně Meghan? Harry je vzteky bez sebe!

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu 12

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

5. dubna 2019 13:13 | Aktualizováno: 5. dubna 2019 14:32

Proč nesmí Meghan nosit královské šperky, které proslavila princezna Diana, když Kate se takový zákaz netýká? To je otázka, o které debatuje celý svět. A princ Harry je kvůli tomu pořádně naštvaný!

Meghan Markle  se pevně etablovala jako člen královské rodiny poté, co se v květnu loňského roku provdala za prince Harryho. Pár čeká každým dnem narozené svého prvního dítěte, jejich potomek bude v pořadí sedmý dědic trůnu.

Přesto se pravidelně objevují zprávy, které ukazují, že Meghan není v  brána stejně jako manželka prince Williama Kate! Poslední spor se údajně rozhořel kvůli tomu, že královna Alžběta zakázala vévodkyni ze Sussexu nosit královské šperky!

Zpráva, se kterou přišel novinář Dan Wootton, vyvolala mezi lidmi pořádný rozruch! Jak to, že Její Veličenstvo dříve půjčilo drahokamy jak princezně Dianě, tak i ženě prince Williama, ale Meghan ne? Podle britských médií byl princ William údajně informován o rozhodnutí své babičky osobně, zatímco prince Harryho zákaz pořádně naštval.

Jenže pak se ukázalo, že je vše jinak! Harry i Buckinghamský palác prý sice doopravdy zuří, ovšem ne kvůli zákazu nošení šperků, ale kvůli tomu, že celá kauza je naprosto nepravdivá! Zdroje z královského paláce, které informovaly o pobouření členů rodiny zároveň připomněly, že královna již půjčila vévodkyni ze Sussexu šperky na její svatbu!

Navíc Meghan nosila náušnice, které jí královna poskytla. „Opravdu se zlobí, protože začaly kolovat informace, které prostě nejsou pravdivé. A zlobí se oprávněně,“ tvrdí nejmenovaný zdroj z paláce. „Šperky, o něž se jedná, jsou obvykle používány pouze při mimořádných událostech nebo státních příležitostech. A těch prostě od doby, kdy se Meghan stala členkou královské rodiny, moc nebylo, " uvedl zdroj.

Minulý měsíc se ukázalo, že princ Charles vévodkyni řekl, aby si na svou první zámořskou státní večeři nebrala čelenku. Meghan doufala, že si půjčí tiáru z královské sbírky, byla však svým tchánem poučena, že takovému okázalému chování by se měla v některých částech Commonwealthu vyhnout, protože by její chování mohlo být považováno za připomínku koloniální éru nebo za příliš „extravagantní”.

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr) Královna Alžběta II. Princ William