Oscarový Rami Malek přiznal: Freddie Mercury mě změnil k nepoznání!

film Bohemian Rhapsody vs. Freddie Mercury 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. dubna 2019 14:27 | Aktualizováno: 2. dubna 2019 17:50

Jak ho změnila možnost zahrát si legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho? Americký herec egyptského původu Rami Malek to konečně prozradil. Občas ho prý nepoznávala ani vlastní přítelkyně, herečka Lucy Boyntonová.

Životopisný snímek o Freddiem Mercurym a kapele Queen Bohemian Rhapsody nadále slaví úspěchy. Nedávno vstoupil v upravené verzi do kin v Číně, v dalších zemích jej zase tvůrci konečně vydali na DVD a Blu-ray. Nelze zapomenout ani na úspěch na letošních Oscarech, kde žádný jiný film nezískal tolik sošek.

Představitel excentrického frontmana Queen Rami Malek teď v rozhovoru pro Harkins Theatres prozradil, zdali hraní Mercuryho nějak změnilo jeho ostýchavou povahu. „Nesmírně,“ odpověděl nejprve stručně a pak vše rozvedl. „Důvod, proč všechny přitahuje k sobě je ten, že mění pohled ostatních na svět a na to, kým vlastně jsou,“ nechal se slyšet.

„Freddie nám pomáhá najít trochu víc svobody a volnosti a zpívat trochu víc nahlas, než jsme měli ve zvyku. Nebo zpívat pořád stejně nahlas! Byl výjimečný,“ pokračoval Malek, kterého se rovněž zeptali, zdali přebral některé Mercuryho manýry. „Nebudu lhát, někdy ano. Ale je mi to jedno,“ řekl herec, o kterém se mluví jako o padouchovi v nové bondovce.

Sexuální orientaci ale Malek nezměnil, naopak se během filmu dal dohromady s představitelkou „lásky Mercuryho života“ Lucy Boyntonovou, která zavzpomínala na natáčení Bohemian Rhapsody. „Když odešel na plac, Rami prostě zmizel. Vůbec nic z něj nezbylo,“ popisuje britská herečka.

„Takže každý den jsem na place strávila čas nejdřív s Freddiem. Pak jsem odešla a viděla Ramiho. Najednou se říkáte: ‚Co je tenhle cizinec zač? Co tady dělá,‛“ dodala vtipně Boyntonová, která ve filmu ztvárnila Mary Austinovou. Pokud spolu tito dva herci vydrží, budou na toto natáčení nejspíš vzpomínat do konce života.

Témata: Rami Malek Freddie Mercury film Bohemian Rhapsody