Dítě Meghan a Harryho nedostane královský titul! Královna to nedovolí!

královská rodina (gbr)

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. března 2019 13:10

Meghan Markle je podle všech dostupných informací v osmém měsíci těhotenství. Porodit by tedy měla na přelomu dubna a května. O tom, zda to bude holka nebo kluk, zatím není jasno, už teď se ale spekuluje, zda a jestli vůbec bude mít nějaký titul!

Vévoda a vévodkyně Sussexu se v tuto chvíli připravují na příchod jejich dítěte. Den D by měl přijít zhruba za měsíc. Podle bookemakerů by děťátko mohlo dostat jméno Viktorie či Diana a v případě chlapce Albert a Philip.

První osoba, která se jméno miminka dozví, bude královna Alžběta. A jako hlava státu má moc říci NE, pokud se jí jméno dítěte nebude zamlouvat! Stát by se to mohlo v případě, že si Meghan a Harry vyberou nějaké hodně neobvyklé jméno!

Královský expert Richard Fitzwilliams věří, že královna s největší pravděpodobností schválí jméno jméno dítěte, i když bude nějak „jedinečné“. „Samozřejmě se dá očekávat, že královna bude informována o jménech. Je zdvořilé dát jí vědět a je vysoce nepravděpodobné, že by vznesla námitky,“ myslí si.

Podle něj bude zajímavé sledovat, jaké jméno vévoda a vévodkyně vyberou – obzvláště s ohledem na to, že dítě bude z části také Američan.

Další znalkyně královské rodiny Imogen Lloyd Webberová je přesvědčena, že prvorozené dítě Harryho a Meghan nedostane žádný královský titul, protože to její veličenstvo „nedovolí“. Je přesvědčená, že v tomto případě se královna vydá stejnou cestou, jako v případě potomků princezny Anny.

„Princezna Anna je dcera královny, ale její dvě děti žádné tituly nemají,“ připomíná s tím, že když se k tomuto kroku před 40 lety královna rozhodla, byla to „velká věc“. „Meghan je z části Američanka a Harry měl ohledně královského původu smíšené pocity.

Královna tak prý proto nedovolá, aby dítě Meghan a Harryho mělo titul princ nebo princezna, protože „monarchie musí trošku zubnout“. „S brexitem a vším tím, co se teď děje, musí být monarchie zmenšena.

Webberová je ale přesvědčena, že i když nebude mít dítě královský titul, zkrátka nepřijde. Mohlo by totiž dostat titul „hrabě z Dumbartonu“ nebo „lady Mountbatten-Windsor“ - podle toho, jestli to bude dívka nebo chlapec.

Témata: Meghan Markle Princ Harry Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)