Mladý Slovák pobláznil Ameriku! Má cenu jako Will Smith nebo Ariana Grande!

David Dobrík 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. března 2019 16:04

Slovenský rodák David Dobrík uspěl o uplynulém víkendu na udílení prestižních amerických diváckých cen. Ač strávil většinu života v Americe, Slováci se k jeho úspěchu hrdě hlásí a považují ho za svého velvyslance. Však jej také tato cena dostala do elitní společnosti známých celebrit.

Dvaadvacetiletý David Dobrík není tak úplně jenom Slovák. Už sedmnáctým rokem žije s rodinou v Americe, konkrétně v Los Angeles, kde udělal díru do světa jako úspěšný youtuber. Jeho kanál tam odebírá téměř 12 milionů lidí, slušnou základnu fanoušků má i na Instagramu. Ti všichni mu teď dopomohli k velkému ocenění.

Dobrík si totiž o víkendu odnesl cenu z předávání Kids Choice Awards. Jde o anketu, v níž dětští diváci televizní stanice Nickelodeon volí své nejoblíbenější zástupce ve všelijakých kategoriích. Dobrík zvítězil v kategorii Social Star, je tedy nejvýraznější tváří na sociálních sítích. Cenu získali během večera také Will Smith, Selena Gomez nebo Ariana Grande.

Ze zpravodajství serveru Nový čas jasně vyplývá, že ačkoliv Dobrík strávil většinu života v USA, Slováci ho považují za svého reprezentanta. Však se také narodil v červnu 1996 v Košicích, kde vyrůstal až do 6 let. Za Atlantikem se usadil nejprve s rodiči v Chicagu, před dvěma lety si ale sám koupil dům v kalifornské metropoli Los Angeles za téměř 3 miliony dolarů.

Na ten si vydělal jako uznávaný vloger, s natáčením videí začal v roce 2013. Jeho nejsledovanější počin o rozchodu s kolegyní z branže Lizou Koshi vidělo neuvěřitelných 51,3 milionu lidí. Jde totiž o jedno z nejsledovanějších nehudebních videí za minulý rok.

Dobrík, který má tři sourozence Ester, Saru a Tobyho, na svůj původ zcela nezanevřel. Podle anglické mutace internetové encyklopedie Wikipedia tvrdí, že mluví plynně nejen slovensky, ale i maďarsky.

Témata: David Dobrík