Nejen děti, Freddie Mercury miloval i kočky! Neuvěříte, co všechno pro ně dělal!

Freddie Mercury a Rudi Dolezal. 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. března 2019 15:12

Už jsme psali, že legendární frontman kapely Queen Freddie Mercury miloval děti. Sám ale žádné neměl, a tak místo nich pečoval o kočky. Za celý život jich měl deset, jedné věnoval album, o další zase napsal píseň.

Legendární zpěvák Freddie Mercury miloval zvířata, především pak kočky. Dokonce natolik, že během turné volal domů a požadoval, aby mu k telefonu dali oba čtyřnohé miláčky, protože chtěl slyšet jejich hlas. Ke kočkám, které většinou pocházely z útulků, se choval jako k vlastním dětem.

Za celý život měl celkem 10 koček, jmenovaly se například Tiffany, Dorothy, Goliath, Lily nebo Delilah. Té dokonce věnoval píseň na posledním albu Queen, které vyšlo před jeho smrtí, na desce Innuendo. Na konci sklaby dokonce Freddie začal do kytarového partu Briana Maye mňoukat.

Sólové album Mr. Bad Guy pak věnoval svému prvnímu kocourovi Jerrymu, v dovětku pak všem milovníkům koček po celém vesmíru. V bookletu byla dokonce fotografie Mercuryho v košili s kočkami. Šlo přitom o všechny jeho kočky, které si nechal na zakázku ručně namalovat. Objevil se v ní i v posledním klipu These Are The Days Of Our Lives.

Mercuryho osobní asistent Peter Freestone, který dnes žije v Česku, prozradil, že kočky byly pro Freddieho opravdu jako vlastní děti, které mu nahrazovaly vlastní rodinu. Měly dokonce připravené vánoční ponožky, do kterých jim Freddie každé vánoce naděloval hračky a pamlsky.

Mercury ale zdaleka nebyl jediným milovníkem koček v hudebním průmyslu. U Michaela Jacksona tahle vášeň postupně dosáhla bodu, kdy si „král popu“ pořídil i tygra, pantera nebo lva. Oba legendární zpěváci spolu nazpívali duet There Must Be More To Life Than This, který poznal světlo světa až před pár lety v době, kdy už byli oba po smrti.

Témata: Freddie Mercury Michael Jackson Kočky